promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos átjárót találtak a gízai nagy piramisban, döbbenetes felfedezés várhat a világra? A szakértők reménykednek
Borítókép:  Fareed Kotb / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő felfedezés.

A világ csodái közül is kitűnnek az egyiptomi piramisok, amelyek építéseik körülményeivel is magukra irányítják a világ tudósainak, a legnevesebb szakértőknek a figyelmét, és persze rengeteg konspirációs elmélet is körüllengi őket. Se szeri és se száma az elképesztő elméleteknek, amelyeket bizony nagyon sokszor a földönkívüliekkel is kapcsolatba hoznak. Ha valaki ezekre a témákra kíváncsi, bizony Dunákat lehetne rekeszteni a rendelkezésre álló cikkekből. És miközben rengeteg hír jön óriási felfedezésekről, sosem látott, titkos átjárókról a piramisokkal kapcsolatban, csupán a kontentek töredéke az, amelyik bizony tényleg valami óriási felfedezésről számol be.

Ám most tényleg egy hatalmas felfedezést értek el a kutatók, felnyitottak ugyanis egy titkos átjárót.

A most kamerával is bemutatott titkos átjárót amúgy még 2016-ban fedezték fel, de csak most küldtek endoszkópos kamerát a járatokba. A feltételezések szerint az lehetett a funkciója, hogy eloszlassa a piramis súlyát. Az átjárót amúgy egy zseniális technológiával, a müográfiával fedezték fel.

De itt még nem ért véget a szakértők munkája, ugyanis a járat végén vagy a folyosó mögött még rejtőzik valami, ami egyelőre nem mutatta meg magát a tudósoknak. Az egyik legismertebb egyiptomi régész, Záhi Havássz szerint megeshet, hogy végre kiderül, hogy a piramist építtető fáraó, Kheopsz teste is bent lehet-e a gigantikus építményben.

(via Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás