promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A horoszkóp segített Adolf Hitlernek kijátszani a halált
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hitler valóban megúszott emiatt egy merényletet, és soha sem sikerült őt megölni.

Adolf Hitler továbbra is a történelem egyik leggyűlöltebb alakja, aki felforgatta az egész világot. Ugyebár a náci Németország diktátora volt az, aki kirobbantotta a második világháborút és a zsidók elleni népirtást elindította.

A gaztettei ellenére Hitler valóban egy érdekes személyiségkánt írják le, akinek az életét rengeteg kutató vizsgálja. Ugye nem is annyira hihetetlen belegondolni, hogy egy olyan személyiség, mint ő, hitt a horoszkópban. Ezt sokan ma már csak szórakozásnak tekintik, de akadnak olyanok is, akik ehhez igazítják a napjukat.

Az asztrológia iránti érdeklődését Hitler már fiatal korában elkezdte. Egyes források szerint már gyerekként is olvasott asztrológiai könyveket, és később is gyűjtötte ezeket. Hitler nyitott volt az okkultizmusra is, és több okkult csoporttal is kapcsolatba került, mint például a Thule Társaság vagy a Vril Társaság, amelyek asztrológiai tanokat hirdettek.

Hitler személyes asztrológusa Karl Ernst Krafft volt, aki 1939-ben megjósolta, hogy Hitler életveszélybe kerül 1940 novemberében Ez a jóslat be is teljesült, ugyanis Hitler 1940. november 8-án egy bombamerénylet célpontja lett, de túlélte. Krafft ezután több jóslatot is készített Hitler számára, például arról, hogy mikor kell támadnia vagy visszavonulnia a háborúban.

Hitler azonban nem mindig hallgatott az asztrológusaira. Egyes esetekben figyelmen kívül hagyta a tanácsaikat, vagy éppen ellenkezőleg cselekedett. Például 1941-ben Krafft figyelmeztette Hitlert, hogy ne támadja meg a Szovjetuniót, mert ez végzetes hiba lenne. Hitler azonban nem hallgatott rá, és elindította a Barbarossa hadműveletet, amely később katasztrofális következményekkel járt.

Hitler egyre paranoidabbá vált a horoszkóp miatt, és attól tartott, hogy ezt az ellenségei is használják ellene. Ezért 1941-ben betiltotta az asztrológiát Németországban, és több asztrológust is letartóztatott vagy megöletett. Krafft is bebörtönözték, és 1945-ben meghalt a koncentrációs táborban.

Hitler tehát valóban hitt az asztrológiában, de nem vakon követte azt. Inkább saját céljaira használta fel, vagy elutasította, ha nem felelt meg a terveinek. A horoszkóp tényleg befolyásolta az életét és a háborút, de nem döntötte el azt. Hitler végül saját akaratából végzett magával 1945-ben Berlinben, amikor már elveszettnek látta a háborút.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás