promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyiptom alatt a mélyben rémisztően óriási dolgot találtak, évezredek óta nem nyúlt hozzá senki
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósok kezdetben rosszul azonosították be azt, amit találtak a kairói szegénynegyedben.

Néha óriási felfedezésekről jönnek hírek Egyiptomból, amelyek szinte megdöbbentik a tudományos világot, hiszen brutális nagyságukkal az addig ismert leletek fölé nőnek hirtelen. A piramisok földje pedig minden pillanatban tartogat ilyen óriási csodákat.

Azt, hogy Egyiptomban találnak valami szenzációs dolgot a sivatag vagy a homok alatt, nem túl nagy meglepetés, hiszen az ókor egyik legnagyobb birodalmának földjében rengeteg olyan dolog fekszik még, ami felfedezésre vár. Ám akadnak olyan óriási és rejtélyes felfedezések, amelyek a tudósokat is ámulatba ejtik a mai napig, sőt, a szakértők sokszor nem is tudják helyesen azonosítani ezeket a felfedezéseket. 

Kairó szegénynegyedében a föld alatt egy kilencméteres óriosi dolgot találtak, amely több ezer éves, és már nagyon régen a föld alatt feküdt több ezer darabban, amikor a tudósok megtalálták. Korábban pedig arra gondoltak, hogy a híres egyiptomi uralkodót, II. Ramszeszt ábrázolja, ám később az elméletet felül kellett írni, hiszen kiderült, hogy egy kevésbé ismert uralkodót, I. Pszammetiket ábrázolja. A fáraó fontos uralkodó, hiszen az ókori Egyiptom 26. dinasztiájának alapítója és első fáraója volt, uralkodása Kr. e. 664 és 610 között volt. Pszammetik személye kulcsfontosságú volt az egyiptomi történelemben, mivel ő volt az, aki sikeresen egyesítette az országot a líbiai és núbiai dinasztiák korszaka után. Az ő uralkodása alatt Egyiptom ismét független állammá vált az asszír uralom alól.

Az alábbi YouTube-videóban a gigantikus szobor felszínre hozása mellett elképesztő rejtélyes dolgokról is hallhattok még az egyiptomi történelmet illetően, köztük számos olyan dologról, amely még mindig nagyon rejtélyesnek tetszik a tudósok körében, sőt, a szakértők rémisztőnek is gondolják ezeket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás