promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
3 kérdéses intelligencia teszt, amin az emberek 80 százaléka csúnyán elbukik - Neked menni fog?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csupán 3 kérdés, de nem szabad elkapkodni a választ.

Biztosan mindenki ismeri azt a mondást, hogy a tudás hatalom. Ez nagy igazság, de a tudás csak félsikernek számít intelligencia nélkül, ugyanis csak a kettő kombinációja képes igazán arra, hogy óriási erővel bírjon. Sokan szeretik tesztelni magukat, hogy mennyire okosak, intelligensek, most pedig eljött erre a tökéletes alkalom, ugyanis van egy 3 kérdéses, nagyon izgalmas tesztünk.

Ezt a tesztet állítólag még 2005-ben alkotta meg egy Shane Frederick nevű professzor, és akkor 3000 ember közül csupán kevesebb, mint a 20 százaléka volt képes helyesen válaszolni mind a 3 kérdésre – ha mindenki felkészült, akkor íme a 3 (kicsit magyarosított) feladvány, majd utána eláruljuk a helyes válaszokat:

  • 1: Egy ütő és egy labda együtt 1100 Ft-ba kerülnek. Az ütő 1000 Ft-tal kerül többe, mint a labda. Mennyibe kerül a labda?
  • 2: Ha 5 gépnek 5 percbe telik 5 termék legyártása, akkor 100 gépnek hány percbe telik 100 termék legyártása?
  • 3: Egy tóban van egy tavirózsa. A tavirózsa minden egyes nap a duplájára nő. Ha a tavirózsa 48 nap alatt képes lefedni az egész tavat, akkor hány nap alatt fedi le csak a felét a tónak?

Mindenki megvan a válaszokkal?

Ha valaki azt mondta az elsőre, hogy 100 Ft, a másodikra azt, hogy 100 perc, a harmadikra pedig azt, hogy 24 nap, akkor sajnos van egy rossz hírünk, ugyanis egyik sem helyes, pedig a legtöbben ezeket válaszolják.

A helyes válaszok a következők:

  • 1: 50 Ft, mert ha a labda 50 Ft, akkor az ütő 1000+50 Ft, vagyis összesen 1100 Ft a kettő.
  • 2: 5 perc, mivel 1 gép 5 perc alatt csinál 1 terméket, így 100 gép is ugyanúgy 5 perc alatt csinál meg 1 terméket gépenként – vagyis 100 gépnek 5 perc kell a 100 termékhez.
  • 3: 47 nap, mivel ha mindig duplázódik, és a 48. napon fedi le az egész tavat, akkor a 47. napon csak a felét fedi le.

Akinek ez tetszett, annak ajánljuk az alábbi cikkünket is, amiben van egy izgalmas fejtörő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás