promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy furfangos fejtörő, amire csak a legokosabbak tudják megtalálni a választ - Neked menni fog?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy kérdés, egy válasz, most mindenki tesztelheti az agyát és a logikáját.

Rengetegen imádják a kvízeket, fejtörőket, hiszen az ember mindig kíváncsi arra, hogy vajon hogyan teljesít ezeken. Egy jó eredmény után szinte úgy érezzük, hogy nincs is nálunk okosabb ember az egész világon, szóval rendkívül jók ezek arra, hogy megerősítsék az önbizalmunkat, a magunkba vetett hitünket – de ha nem megy elsőre, akkor sem kell elszomorodni, hiszen minden hibából tanul az ember, legközelebb pedig szinte biztos, hogy jobb lesz a teljesítményünk.

Mindenki szereti a fejtörőket, agyteszteket, hiszen izgalmasak, érdekesek és remekül tudják tesztelni a logikánkat. Éppen ezért hoztunk most egyet, ami igazán meg tudja mozgatni az agyunkat, de valószínűleg csak kevesen fogják tudni rá a választ:

Két lány elment egy szórakozóhelyre, és mindketten jeges teát kértek. Az egyik lány nagyon gyorsan ivott, 5 jeges teával végzett, amíg a másik csak egyet fogyasztott el. Mindegyik italban volt méreg, aki csak egyet ivott, az meghalt, de a másik túlélte. Hogyan lehetséges ez?

Mielőtt felfedjük a választ, ajánlunk egy kvízt, ami szintén izgalmas lehet a kalandvágyó emberek számára:

Nos, ez a fejtörő elég cseles, de minden nyom benne van, hogy ki tudjuk találni a választ egy kis gondolkodással és logikus elemzéssel. Vajon hogyan élte túl az a lány, aki 5-öt is ivott gyorsan a mérgezett jeges teákból, és miért halt meg az a lány, aki csupán egy jeges teát fogyasztott el? Mindenkinek megvan a tippje? Íme a válasz:

A jégben volt a méreg.

Az a lány, aki gyorsan megitta a jeges teát, az nem halt meg, mert a jégbe rejtett méregnek nem volt elég ideje kiolvadni, és megölnie őt. A másik lány viszont lassan ivott, kiolvadt a jégből a méreg, így ő sajnos emiatt meghalt.

Sikerült kitalálni a helyes választ? Mennyire volt nehéz és izgalmas? Ha tetszett ez a kis agytorna, akkor ezt a kvízt is ajánljuk, mivel ezzel is remekül tesztelhetjük magunkat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás