promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlanul ősi dolgot találtak a Himalájában – sok kérdésre megadhatja a választ
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

600 millió éves az időkapszula, ami tulajdonképpen az ősi óceánból származik.

Egyre többen vallják be, hogy magukkal viszik mobiltelefonjuk a WC-re. 10-ből 9 ember még ott is pörgeti a Facebook, Tiktok vagy Insta feedjét. De egyáltalán nem biztos, hogy nem tesznek ezzel több kárt, mint hasznot. Hiszen többnyire nem egy hosszú folyamatról van szó, ami alatt nem tud minket nélkülözni valaki. Bár az igaz, hogy sok mindenki számára az a néhány mosdóban töltött perc jelenti a magányos kikapcsolódást. Így mégis csak elnézhető, hogy nem tudnak megválni a telefonjuktól.

Akárhogy is, nem okos dolog magunkkal vinni „kis”, vagy „nagydologra” a telefonunkat – írja a LadBible. Miért? Először is, mivel szórakoztató platformokon fogyasztunk különböző tartalmakat a WC-n ülve, tovább tarthat a művelet, mint amennyit valójában igénybe vesz. Így extra nyomást gyakorolunk az alfelünkre, ez pedig aranyeres panaszokat okozhat.

A másik probléma, hogy a mobiltelefonok nem steril eszközök, és a vécében való használatuk további kockázatokkal járhat. A vécézés során a levegőbe kerülő székletrészecskék könnyen átterjedhetnek a telefon felületére, és ezáltal terjedhetnek a kórokozók.

Az egészségünk megőrzése érdekében érdemes betartani néhány alapvető szabályt:

Ha sürgős hívást vagy üzenetet várunk, érdemes előtte elintézni a dolgunkat, majd kézmosás után megnézni a telefonunkat.

Ügyeljünk arra, hogy a telefonunkat rendszeresen tisztítsuk és fertőtlenítsük. Használhatunk alkoholos törlőkendőt vagy fertőtlenítő spray-t a telefon felületének tisztítására.

Ne hagyjuk a telefonunkat a vécében, ha lehetséges. Ha véletlenül beesik a WC-be, ne próbáljuk kivenni, hanem használjunk kesztyűt és fertőtlenítőszert a telefonunk tisztításához.

Ezek az egyszerű óvintézkedések segíthetnek megőrizni az egészségünket és minimalizálni a kórokozók terjedésének kockázatát. Mi a teendő, ha víz éri a telefont? Ebből a videóból kiderül:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás