promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
46 év után kiderült az igazság a világűrből érkezett jelről, ami 1977 óta lázban tartotta a tudósokat
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre megoldódott a rejtély, pedig sokan azt hitték, hogy erre sosem kerül sor.

Manapság a folytonos ufó-észlelések miatt egyre inkább előtérbe kerül a téma, hogy vajon egyedül vagyunk-e a világűrben. Már egy amerikai tiszt is tényként közölte nemrég egy meghallgatáson, hogy léteznek földönkívüliek, de mivel még egyelőre nincs megdönthetetlen bizonyíték erre, így továbbra is heves viták tárgya, hogy mi az igazság – bár a tudósok egyetértenek abban, hogy mivel hatalmas a galaxis, így szinte teljesen esélytelen, hogy csak a Földön legyen értelmes élet.

Még 1977-ben történt egy furcsa eset, ami sokak szerint bizonyíték arra, hogy vannak űrlények, ráadásul már próbáltak kapcsolatba lépni velünk. Egy rejtélyes jelet fogtak a világűrből, amire egyáltalán nem sikerült magyarázatot találniuk a szakértőknek, akármennyire is próbálkoztak. A Wow!-jelként emlegetett adás onnan kapta a nevét, hogy amikor a kutató papírra vetette, csak ennyit írt mellé a lapra: Wow!

Hosszú évtizedek óta foglalkoztatta a szakembereket a titokzatos Wow!-jel, amivel kapcsolatban számtalan elmélet született, de egyiket sem fogadta el egyhangúan a tudományos közösség – most viszont úgy néz ki, hogy 46 év után végre megtalálták a megoldást, ami ráadásul egyszerűbb, mint gondolnánk.

Volt, aki szentül hitte, hogy idegenek üzenetéről van szó, de olyanok is akadtak, akik szerint egy csillag küldte a rádiójelet. Most egy Antonio Paris nevű tapasztalt szakember megtalálhatta a több évtizedes választ a rejtélyre, ugyanis hosszú kutatás után rájött, hogy a Wow!-jel minden bizonnyal az éppen a felvétel készítésének idején mellettünk elzúgó 266P/Christensen üstökösből jött.

Antonio Paris és a munkatársai visszakeresték az adatokat, és akkor látták meg a hasonlóságot a Wow!-jel és az üstökös jelzései között. Ez az új felfedezés megmagyarázhatja, hogy a Wow!-jel erőssége miért változott meg, hiszen ha valóban az éppen haladó üstökösből jött, akkor logikus, hogy nem volt folyamatos az erőssége – az eddigi szakmai visszajelzések alapján mindenki egyetért abban, hogy ez tűnik eddig a leglehetségesebb magyarázatnak.

Akit érdekel, az itt meghallgathatja a Wow!-jelet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás