promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sima tablettával győzhetjük le a rákot, megérkezett a rendkívüli áttörés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Régóta kutatják az orvosok és tudósok a rák ellenszerét, de most itt lehet a nagy áttörés.

Ha a családunkban még nem is, de távolabbi ismerőseink között biztosan van olyan, akinél valaha rákot diagnosztizáltak, vagy éppen valaki emiatt is hunyt el. A rosszindulatú daganatok kisebb hányada örökletes, de mint tudjuk, rengeteg múlik az életmódunkon is.

Vannak azonban tumorok, amik 10 évig, vagy akár még több ideig láthatatlanul növekednek testünkben, ezek diagnosztizálása és kezelése is jóval bonyolultabb. Ide kattintva tudjuk megnézni a listát, hogy milyen típusúknak vannak korai jelei, és hogyan diagnosztizálják őket.

Nem olyan rég jelent meg egy tanulmány Cell Chemical Biology folyóiratban, ami rengeteg ember érdeklődését felkeltette. Ez nem csoda, mivel a rák ellenszeréről van szó benne. A kutatók most az AOH1996 nevű rák elleni tabletta teszteredményeit hozták nyilvánosságra. Ebből kiderült, hogy a gyógyszer hatóanyaga elpusztít minden rákos sejtet, miközben az egészségeseket megkíméli.

„A rákgyilkos tablettánál képzeljünk el egy hóvihart, amely lezár egy kulcsfontosságú légitársasági csomópontot, de csak a rákos sejteket szállító repülőgépeknél történik meg ez, a többinél nem”

- mondta Linda Malkas, a City of Hope professzora.

Malkas, a kaliforniai kezelési központ molekuláris diagnosztikai és kísérleti terápiás osztályának professzora az elmúlt húsz évét arra áldozta, hogy kifejlessze ezt a tablettát. A professzor „ígéretesnek” nevezte az eredményeket, de világossá tette, hogy még a tesztelési folyamat elején járnak.

A tabletta eddig hatékonynak bizonyult az emlő-, prosztata-, agy-, petefészek-, méhnyak-, bőr- és tüdőrák ellen. A kutatóközpont szerint több mint 70 rákos sejtvonalon tesztelték a gyógyszert, és arra a következtetésre jutottak, hogy a tabletta szelektíven elpusztítja a rákos sejteket azáltal, hogy megzavarja a normális sejtszaporodási ciklust.

Remélhetőleg a kutatás további része is csak pozitív híreket fog hozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás