promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közép-Amerikában hétemeletes, gigantikus dolgot találtak a föld alatt, itt a sokkoló bizonyíték
Borítókép:  © Rainer Kiedrowski Filmsize/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, ami a kutatók szeme elé tárult a hosszas vizsgálatok után Közép-Amerikában.

Újabb, elképesztő bizonyítékok kerültek elő.

Amikor Közép-Amerikában megtalálták Tikal városát, akkor óriási felfedezésnek számított. Ez az a város, amely egy régen letűnt és fejlett civilizáció legnagyobb városa volt. Guatemala Tikal Nemzeti Parkjában található, és az UNESCO világörökségi oltalma alatt áll. Óriási turistalátványosság Közép-Amerikában. Piramisai az egyiptomi társaihoz mérhetők, csupán a kialakításuk mutat más jegyeket. Guatemala amúgy annak ellenére, hogy rendkívül kicsi, mérete csak kevéssel nagyobb, mint Magyarországé, elképesztő romok színhelyen, a maja kultúra egyik leginkább látogatható romjai találhatók az országban.

A híres Tikal piramis, amely a terület legnagyobbika, körül több ezer épület fekszik, tehát a föld mélye egy gignatikus várost rejt, több mint hatvanezer épületet fedeztek fel a piramis körül, és többek között egy hétemeletes újabb piramist is megtaláltak a kutatók és a tudósok, akik a maják kultúráját kutatják a Guatemalában. A LiDar technológia az, amely óriási segítséget jelent a kutatóknak,

hogy feltárják a magasból azt, ami még a földről sem látszik a legtöbb alkalommal.

Továbbá a technológia segítségével egyéb palotákat, és a területeket összekötő, kvázi autópályákat is találtak a dzsungel mélyén. A Kolumbusz és az európaiak érkezése előtt virágzó kultúra tehát sokkal összetettebb volt annál, mint azt korábban gondolták a szakértők. A nagy felfedezés pedig hozzájárult ahhoz, hogy a kutatók már a majákról nem úgy vélekednek, mintha rengeteg szétszórt, kisebb településük lett volna egy-egy nagyobb területre koncentrálva, hanem Kínához vagy az ókori Görögországhoz hasonló nagy és nagyon fejlett civilizációra kell gondolnunk, amely óriási épített örökséget hagyott maga után.

Csakhogy nagyon sok dolog még felfedezésre vár.

Íme az elképesztő Tikal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás