promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iszonyatosan megrázó dolgot találtak az egyiptomi piramisban, ez a felfedezés azóta is izgatja a tudósokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik legrejtélyesebb felfedezés, amely rengeteg titkot tartogat még manapság is.

Az egyiptomi piramisok kapcsán, illetve az egyiptomi felfedezések kapcsán osem elsz megállás, hiszen az ország sivatagja elképesztő dolgokat rejtenek még. A Netflix is bemutatott nemrégiben egy dokumentumfilmet, amelyben élő adásban ástak ki, majd nyitottak ki szarkofágokat. Az ismeretlen széria a Netflixen csupa nagy felfedezésről szól, és a ráadás az az egészben, hogy bemutatják az eddig felfedezett dolgokat, és utána a film kedvéért tovább is mennek. Az egyiptomi rész keretében Szakkarában történnek fontos ásatások.

Pár hónnapal ezelőtt például a gízai nagy piramis esetében újabb titkos alagutakat fedeztek fel, amely a tudósok szerint arra volt hivatott, hogy enyhítse a piramis súlyát, egy befejezetlen folyosóról van szó amúgy. Természetesen a vizsgálatok tovább folytatódnak majd.

Ám van egy olyan titok az egyiptomi piramisokkal kapcsolatban, amelyről kevesen tudnak, ez pedig Hufu piramisának egy titkos és rejtett járata, amit Embergyilkos alagútnak is hívnak. Közvetlenül a főbejárat felett található. Csupán 30 centiméter széles, de 11 méter hosszú. Egy ember tudott beleférni, később azonban feltöltötték. Ám kiásták, még több mint 30 évvel ezelőtt, amikor Rudolf Gantenbrink a piramis szellőzését szerette volna javítani. Korábban az alagút élénken foglalkoztatta a tudósokat, hiszen még az sem világos, hogy pontosan ki építette ezt, és ki temette be, még olyan elméletek is vannak, hogy a 19. században keletkezett. De a mai napig nincsenek pontos válaszok az alagúttal kapcsolatban, amelyet Gantenbirk nevezett el Embergyilkos alagútnak még korábban.

Íme néhány felvétel a rejtélyes alagútról:

(Forrás: Helló Magyar, Archeologist)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás