promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajaj: a mesterséges intelligencia ejtette teherbe ezt a nőt, most a fél világ arra figyel, mi fog történni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A ChatGPT, a Bard, és a Bing is harcol egymással, de itt egészen másról van szó.

A Google alaposan le volt maradva a mesterséges intelligencia projektben, mivel a ChatGPT már tarolt, és a Bing is belépett a piacra. Sok másik országban már március óta lehetett tesztelni, azonban az Európai Unió területén még csak most tette elérhetővé a Bardot a Google, ami ugyebár ugyanúgy mesterséges intelligenciával működő chatbot, mint a társai.

Sokan már el is kezdték tesztelgetni az tech-influenszerek, hogy a Bard tud-e majd olyan jó lenni, mint a ChatGPT, vagy akár a Bing. Annyit kiemel mindenki, hogy a mesterséges intelligenciának még van hova fejlődni.

Miközben a többség igyekszik elcsevegni a mestersége intelligenciával arról, hogy mi történik a világban, akad olyan, aki már feleségül is ment egy AI-hoz. A Bright Side mesélte el Rosanna Ramos történetét, aki New Yorkban él, és egy platformon azért hozta létre az Eren Kartal nevű mesterséges intelligenciát, hogy a szeretője legyen. A kapcsolatuk azóta elmélyült, így össze is házasodtak.

Eren néhány tulajdonsága, például kedvenc színe (őszibarack), vagy a szívéhez közelálló zenei műfaj (indie) előre programozva volt, de beszélgetéseik lehetővé tették az AI számára, hogy emlékezzen, tanuljon és a 36 éves nő tökéletes partnerévé váljon.

Rosanna túlságosan elmerült ebben a világban, és azt állítja, hogy a mesterséges intelligencia teherbe ejtette őt, szóval Erennel közös gyerekük lesz. Természetesen azt nem lehet tudni, hogy ki lenne az igazi apa.

A mesterséges intelligenciából jelenleg hiányoznak a valódi érzelmek, a tudatosság vagy az öntudat. Válaszai statisztikai minták és előre programozott adatok alapján jönnek létre, nem pedig személyes tapasztalatok vagy hiteles érzelmek alapján. Kíváncsiak lettünk volna, hogy Eran például mit válaszolt arra, amikor megtudta, hogy gyereke lesz.

A lenti videóban meg is nézhetitek, hogy a páros hogyan néz ki együtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás