promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyiptomban felfoghatatlan dolgot találtak a homok alatt, nyolcvan millió éves
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sivatag mélye tényleg elképesztő dolgokat rejt.

Ha Egyiptomról van szó, nagyon sok embernek azonnal a piramisok jutnak eszükbe, pedig a sivatag homokja tényleg döbbenetes dolgokat rejt. A Netflix nemrégiben be is mutatott egy filmek, amelyben adásban tártak fel sírokat, sőt, azrkofágokat is úgy nyitottak ki, hogy a filmben nem volt vágás. A régész és a néző egyszerre szembesült azzal, amit rejtett a koporsó. Az ismeretlen: Az elveszett piramis óriási népszerűségnek örvend a platformon a mai napig. Ám nemcsak a régészek kutakodnak a sivatagban, hanem bizony más szakértők is, más tudományterületek jeles szakemberei is.

És bizony minden korban előkerülnek olyan dolgok, amelyek bizony a tudományos életben is óriási felfedezésként érhetik a kutatókat.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb felfedezése az volt, amikor óriási csontokat találtak a Szahara egyiptomi részén, amely bizony bizonyítékul is szolgált egyes szakemebreknek fontos tudományos kérdések megválaszolásában. A Mansourasaurus shahina 80 millió évvel ezelőtt élt, és akár 6 tonnát is nyomhatott a feltételezések szerint. A Földközi-tenger előtt a térségben létezett őstenger partján éltek ezek a gigantikus élőlények, amelyek a feltételezések szerint akkorák voltak, mint az iskolabuszok.

A kutatás során a szakértők azt is elmondták, hogy 80 millió évvel ezelőtt bizony máshogy nézett ki a Szahara és környéke, a területet szavannák és esőerdők szabdalták, amelye elég meglepő a jelenből kiindulva. A szakértők számára pedig ez a lelet azért is fontos, mivel bizonyíték, hogy akkoriban Dél-Európa és Észak-Afrika között vándoroltak a dínúk, és nem elszigetelten éltek.

Így nézhettek ki a Szaharában talált dinoszauruszok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás