promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi horror: portált jelentett az alvilágba a misztikus barlang, amitől mindenkit ki fog rázni a hideg
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A horrorisztikus barlangban még a holtak megidézéséhez is találtak eszközöket.

A jeruzsálemi hegyekben található barlang  igazán misztikus hely volt, ahol az emberek beszélgethettek a halottakkal abban a reményben, hogy megismerik a jövőt. Az egész még egy félelmetes horrorfilmeknek is alapötletet adhat egyszer. Tudjuk jól, hogy a misztikum a múltban igazán hátborzongató tud lenni.

A Te'omim-barlangként ismert helytől még néhány tudóst is kiráz a hideg. A barlang tele van emberi koponyákkal és más, nekromanciával kapcsolatos tárgyakkal, és a kutatók úgy írják le, mint egy lehetséges „portál az alvilágba”.

A nerkomanta kifejezést persze ma már nem nagyon használjuk. Ez egy olyan személy, aki a holtakkal kapcsolatos mágiákkal, a nekromanciával foglalkozik. A nekromanta képes a holtak testét mozgásra bírni, vagy a lelküket az uralma alá vonni. A horrorfilmekben ugyebár szoktuk látni, hogy milyen veszélyes, ha valaki ezekkel próbálkozik.

A barlangban tett felfedezéseket elemezve egy új tanulmány szerzői azt mondják, hogy a félelmetes helyen ehhez hasonló dolgokat csináltak.

Érdekes módon Te'omim korai régészeti leírásai a 19. századból azt mutatják, hogy a helyiek még mindig gyógyító erőt tulajdonítottak a barlangban folyó forrásvíznek. A közelmúltban a kutatók római kori tárgyakat fedeztek fel a barlang zugaiban és hasadékaiban, amelyek közül sokat a halottakkal való kommunikációra használhattak.

Bár nehéz értelmezni ezeknek az ősi tárgyaknak a funkcióját, de a kutatók hozzátették, hogy az emberi koponyákat például az egész Római Birodalomban használták misztikus szertartásokhoz a halottakkal való kommunikációra Az olajlámpák rendszeresen szerepeltek az ilyen rítusokban, mivel a résztvevők a lángok által létrehozott formák alapján keresték a jövőt.

A fegyverek közben azért voltak ott a barlangban, mert a túlvilág kísértetei állítólag félnek a fémektől, különösen a bronztól és a vastól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás