promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A férfi a pincéjében felfoghatatlanul régi lépcsőket talált, majd pupillatágító meglepetés következett
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olykor a véletlen elképesztő dolgokat produkál.

Megszokhattuk már az elmúlt években a közösségi médiában, hogy rengetegszer találnak titkos szobákat vagy éppen elhagyatott alagutakata egyesek a pincéjükben, ha éppen újonnan vették azokat, de akkor is megeshet, hogy véletlenül a pincében valami különlegeset találnak, ha már évekkel ezelőtt vették azt. De talán ez a világ egyik legvarázslatosabb története, amelyben tényleg nem babra ment a játék, nem valami kis semmiséget talált egy férfi, hanem konkrétan etruszk piramisokat.

Egy olasz a borospincéjében talált rá két piramisra, óidők nagy mesélőire, a sztori pedig egészen magávalragadó.

Olaszországban, Orvieto-ban történt a nagy felfedezés. A modern korban már borospinceként használták, ám a falba vájva lépcsőket találtak, amelyekről a szakértők megállapították egyértelműen, hogy Itália egyik legősibb és legtitokzatosabb népének alkotásai, az etruszkoké, azon népé, amelyek később  beolvadtak Római Birodalomba, tárgyi kultúrájuk lehengerlő volt, írásuk és nyelvük azonban eltűnt, nem hagytak maguk után nyomokat. Azóta is több elmélet él velük kapcsolatban a történészek és régészek körében, olyakor még a magyarokat is rokonságba hozzák velük.

A lépcsők egyre lejjebb vezettek, ahol már egy alagutat is találtak a szakértők, majd később még egy piramist. Az etruszkok lenyűgöző építményei nagyon elütnek egyiptomi társaiktól, de mégis piramis alakúak, vallaási vagy kultikus célzattal építhették ezeket. Természetesen a felfedezés azonnal világszenzáció lett, a YouTube-ra is felkerült több videó az építményről, amely igazán egyedülálló ebben a térségben.

(via Rakéta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás