promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megfagyott a levegő, beúszott a kamerák elé a tenger mélyén az, amit még sosem filmezett le az emberiség, azonnal videó készült róla
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sosem látták még felvételeken ezt az óriási élőlényt.

A tengerek mélye a világ olyan területe, aehol még számtalan felfedezésre váró, ritka faj él, nagyon sok mélytengeri élőlényről még nem is tudunk, hiszen ezek a területek még a Föld érintetlen térségei közé tartoznak. Korábban nagyon sok fajt bemutattak már a tudósok, amelyekhez fogható, csodálatos élőlényeknek még a létezésére sem gondoltunk sosem. Ilyen például a kocsonyahal, amelyet korábba a világ legrondább állatának is megválasztottak, persze ez ellen nagyon sokan apelláltak.

A mélytenger kapcsán sokaknak az ismeretlen jut az eszébe.

Van egy élőlény, amelyet nagyon sokan a földi világ legritkábban látható élőlényei közé sorolnak, teszik ezt természetesen több indokkal is, hiszen ez azaz élőlény, amely összesen kétszer tűnt fel úgy az emberiség történelme során a tudósok, szakértők vagy bűvárok kamerája előtt, hogy le tudták filmezni. Először 1997-ben, akkor csak fotók készültek róla, majd több mint húsz év után mára videó is forgott róla a tengerben. A fentebb említett élőlény egy kockamedúza-féle, látványban is lenyűgöző és tekintélyt parancsoló. Hirodectes maculatus-nak hívjuk tudományos néven.

Az állat nagyon ritka, és rendkívül mérgező is.

A szakértők meglepődtek azon, hogy a aprt közelében pár tíz méteres mélységben bukkant fel, amikor éppen búvárok gyakorlatoztak, de azért lehetett az elképzelések szerint, mivel egy trópusi ciklon sodorta őt erre a helyre, és így kerülhetett az emberek közvetlen közelébe.

A felvételek természetesen bejárták a világot, és több millióan nézték mág meg a bámulatos videókat a YouTube-on is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás