promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adott ki a Google – eltűnhetnek a fotóid, ha nem lépsz időben
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google figyelmeztet mindenkit, hogy elindult a visszaszámlálás.

Már nincs sok idő hátra, és a Google végleg megszünteti az egyik népszerű szolgáltatását. A Google Album Archive egy olyan webes galéria, amelyet a keresőóriás biztosított, hogy megtekinthesd és kezelhesd a fotóidat valamint a videóidat, amelyeket különböző Google szolgáltatásokban osztottál meg. Ilyen volt például a Hangouts, a Picasa Web Albums vagy a Gmail.

A Google azonban már jó ideje úgy döntött, hogy megszünteti ezt a szolgáltatást, és törli azokat a tartalmakat, amelyek csak az Album Archive-ban érhetők el. Ezt egy e-mailben is jelezte a felhasználóknak, és egy figyelmeztetést is elhelyezett az Album Archive oldalán, bár lehet sokan félvállról vették a dolgot.

A megszűnés pontos időpontja 2023. július 19. Ezután már nem lesz elérhető az Album Archive, és nem tudod megtekinteni vagy letölteni az ott tárolt képeidet és videóidat. Ezért ha van olyan tartalmad, amit meg akarsz őrizni, akkor érdemes mielőbb lementened egy másolatot a Google Takeout segítségével.

A Google Takeout egy olyan eszköz, amellyel letöltheted vagy exportálhatod a Google-adataidat. Ezt megteheted úgy, hogy elküldesz magadnak egy letöltési linket az e-mail címedre, vagy átmásolod az adataidat egy másik felhőalapú tárhelyre, mint például a Google Drive, az IDrive, az OneDrive vagy a Dropbox.

Az Album Archive megszűnése nem érinti azokat a tartalmakat, amelyek más Google termékekből és szolgáltatásokból származnak, és továbbra is elérhetők és kezelhetők lesznek ezeken a platformokon. Ilyenek például: a Blogger képei, a Google-fiók profilfotói, a Google Photos fotói és videói, vagy éppen a Google Chat képei és videói.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás