promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnést jelentett a Google, lezárul egy korszak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google azonnali döntést hozott, végleg búcsút intenek neki.

Nem is olyan régen a YouTube jelentette be, hogy megszűnik az egyik funkciójuk, ami már hosszú ideje nem olyan népszerű, mint az elején, de most a Google is közölte a felhasználókkal, hogy végleg búcsút intenek valaminek - hívta fel a figyelmet az Origo.

Mint kiderült, a cég szemében idejétmúlt rendszereken augusztustól nem fognak működni a Google Drive kliensprogramja, és ebbe a Windows 10egyes verziói is beletartoznak. A Firefox-on kívül minden népszerű böngésző elköszönt a rendszernek, és most a Drive is beállt ebbe a sorba.

A Google arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy a Drive felhőtárhely szinkronizációs kliensprogramja már csak idén augusztusig támogatja a Windows 8.1-et, utána legfeljebb a böngészős felületen keresztül tudják majd elérni a szolgáltatást. Ezzel együtt pedig megszűnik a 32 bites Windows támogatása, ami azt jelenti, hogy

akik 32 bites Windows 10-et használnak, azok is rosszul járnak.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány számítógépen használnak ilyen rendszert, a Microsoft utolsó 32 bites operációs rendszere a Windows 10 November 2019 Update (19H2) volt, de 2020-tól a főverziók már kizárólag 64 bites formában érhetők el; a Windows 11-hez pedig nem is készült 32 bites verzió.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás