promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnést jelentett a YouTube, végső búcsút vesz a világ legnagyobb videómegosztója
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A YouTube közölte, hogy itt a vége.

A világ legnagyobb videómegosztó oldala, a YouTube már 18 éves: 2005-ben alapította három korábbi PayPal-alkalmazott. Nem sokáig maradt náluk, 2006 novemberében 1,65 milliárd dollárért (mai árfolyamon közel 569 milliárd forintért) vásárolta meg a Google LLC; azóta is ők működtetik.

Fennállása óta sok újdonsággal bővült, több funkciót is kitaláltak hozzá, de most bejelentették, hogy itt a vége.

A TechCrunch írta meg, hogy néhány héten belül megszűnik a YouTube Story-funkciója, amit annak idején még az Instagram-tól koppintottak le. Azonban a Történetek már nem olyan népszerűek itt, mint 2018-ban, ezért az a döntés született, hogy

június 26-án végső búcsút vesznek tőle.

Ez azt jelenti, hogy utána már nem lehet ilyeneket létrehozni, de ne legyen félreértés: ez nem függ össze a Short-videókkal.

Sokan ugyanis összekeverték a kettőt: míg a Story-k hét nap után eltűntek a YouTube-ról, addig a Shorts-videók mindig ott fognak maradni, amíg a készítője nem törli le. A YouTube most azon dolgozik, hogy minél inkább utóbbi felé terelje a felhasználókat, hiszen úgy látták, hogy ahogy csökkent a Történetek népszerűsége, úgy emelkedett a Shorts-oké.

A platform több módon is tájékoztatja majd a felhasználókat a funkció megszűnéséről, azt viszont már most tudni lehet, hogy a június 26-ig legyártott Story-kra még érvényben marad a hétnapos elérési idő.

Magyarországon van olyan tartalomgyártó, aki a Shorts-okból keresett pénzt, de nem annyit, mint várta volna. Több, mint 500 ezres megtekintésre fizettek neki nagyjából 210 forintot. Valakinek viszont már ez is szép összes, de ehhez jó videókat is kell készíteni. Ebben nyújt segítséget az alábbi összeállítás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás