promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Google Chrome böngészőt használsz? Most temérdek felhasználó élete fog gyökeresen megváltozni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google Chrome böngészője bevezet egy új funkciót, ami miatt rengetegen lélegezhetnek majd fel.

A böngésző történelem igazán érdekes, hogy ha alaposan visszamegyünk a múltba. Ugyebár anno a Firefox elsőként nyomta le a víz alá az Internet Explorert. Ott még az volt a retró, hogy tényleg arra használtad az az Internet Explorert, hogy le tud vele tölteni a Firefoxot.

Persze ma is használják a rókás böngészőt, de már ennek is jelentősen visszaesett a népszerűsége, mivel az új király, sőt, mondhatni császár az udvarban az a Google Chrome. Bár sok szokott lenni a felfedezett sebezhetőség a programban, de tengernyi is a felhasználó, akik több bejelentést tesznek, ha hibát észlelnek.

A Google Chrome-ot rengetegen imádják, de mindig is nagy problémái voltak a memóriahasználattal. Ezt az új, 110-es frissítés igyekezett megoldani, ami állítólag 30 százalékkal csökkenti a RAM-használatot, így hatékonyabbá téve a működést. Ugyebár a Memory Saver mód az inaktív lapok felfüggesztésével szabadít fel memóriát.

A Google Chrome nem lassít, és már bejelentették, hogy milyen újítást akarnak rászabadítani a felhasználókra júniustól. Ez azért lesz abszolút hasznos, mert még könnyebben ki fogjuk tudni szúrni az átverős weboldalakat, ha véletlenül oda navigálna minket a kereső.

Ahogy az itBusiness is beszámolt róla, a Google figyelni fogja a Chrome címsorába beírt hivatkozást, és ha úgy látja, hogy elírás történt, javaslatot tesz a javítására.

Ugyebár gyakran alkalmazzák azt a hackerek, hogy hamis címmel hoznak létre weboldalt, hogy így jussanak hozzá a belépési adatainkhoz. Így persze nem csak az áloldalakat tudjuk elkerülni, de az idegesítő félregépelésektől sem kell tartanunk, ami után hibaüzenetet kapunk.

Ha csalást észlelünk Magyarországon, azt nem árt jelezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézetnek. Azonban ha már megtörtént a baj – például egy átverős weboldal ellopta az adatainkat - akkor azonnal értesítsük a pénzintézetünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás