promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha Gmail-ed van, rendkívüli hír érkezett számodra
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos, hogy erről tudj, hiszen hamarosan megkönnyíti majd az életed.

Egyre fontosabb lesz az életünkben a levelezés, így a Gmailünket vagy bármely szolgáltatónál elérhető e-mail címünket napi rendszerességgel vizslatjuk, van aki minden órában ránéz, hogy érkezett-e számára valami új üzenet. Az életünk nagyon megváltozott a digitális világ beköszöntével, a kovid következtében pedig a webáruházak forgalma is nagyon felpörgött, ami jön levél tőlük, általába e-mailben kapjuk.

Ugyanakkor az is érzékelhető tendencia, hogy egyre több átverős üzenet érkezik a címünkre, sőt, olyan helyekről is kapunk hírleveleket, ahová biztosra vesszük, hogy nem iratkoztunk fel.

Megeshet, mivel az adatainkkal bizony sokszor visszaélnek csalók, ha már egyszer megszerezték azokat, így pedig egyre több kelletlen üzenet tömíti a postaládánkat, amelyekre nem is vagyunk kíváncsiak, aztán mégis jönnek futószalagon. Megeshet, hogy adatlopás áldozatai lettünk.

Van-e megoldás?

A Google most a Gmailbe olyan biztonsági funkciót épít, ez amúgy először az Egyesült Államokban lesz ez elérhető, amely megmutatja, hogy az adatait felfedték-e, vagyis közzétették-e a dark weben, ezáltal pedig illetéktelenek is láthatták-e ezeket. Majd vizsgálatot indíthatunk ennek ellenőrzése érdekében, ahol megkérdezi a Gmail rendszere pontosan, hogy milyen adatokat szeretnénk átvilágítani pontosan. A válaszában, a kiértékelős után a Gmail elmondja majd nekünk, hogy hol történhetett szivárgás, és milyen egyéb adatok kerülhettek veszélybe. Sőt, a Gmail a vizsgálat után majd ajánlásokat is tesz a számunkra, hogyan tudjuk biztonságosabbá tenni a fiókunkat, így pedig azt, hogy az adataink illetéktelen kezekben landoljanak.

A fontos újításról a Hwsw tudósított.

De mégis mi az a dark web?

[[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás