promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi újítást jelentett be az Android, amiért gyakorlatilag már könyörögtek a felhasználók
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Android ebben alaposan le volt maradva az Apple mellett, akik már régóta használják ezt a funkciót.

Amerikában ugyebár gyakorlatilag uralkodnak az Appple telefonjai, de azért sokan használják a Google Android rendszerét is. Akik nem az iOS mellett teszik le a voksukat, azok gyakran szokták említeni a tengernyi testreszabhatóságot az Androidnál, de utóbbinak a biztonság azért kicsit a gyengeségei közé tartozik.

A Google csinált egy mérést, ami azt mutatja, hogy május 30-ig bezárólag az Android legfrissebb, vagyis 13-as verziója még mindig csak az aktív készülékek 15 százalékán fut. Az Androidos telefonok 23,1 százalékán még mindig a 2020-ban kiadott Android 11 rendszer van, ami most alaposan vezet.

Ez ugyebár azt is mutatja, hogy az emberek már nem cserélgetik le annyira sűrűn a telefonjaikat mostanában, ami érthető is.

Pedig tényleg érdemes váltani, mert a friss rendszer nem csak nagyobb biztonságot, de számos újítást is kínál. Nem olyan rég kiderült, hogy egy régóta várt funkciót készül beletenni a Google az Android 14-be, amiért már gyakorlatilag könyörögtek a felhasználók.

Végre innentől kezdve az Androidos telefonoknál is láthatjuk, mennyire van jó állapotban a készülék akkumulátora. Találkozhattunk olyan applikációkkal, amik ezt próbálták megsaccolni, de ezek nem voltak a legprofibban összerakva.

A Google beállításai között az Android 14-ben az akkumulátor állapota mellett megnézhetjük mikor gyártották az áramforrást, és a töltési cikklusokat is. Akik Apple telefont használnak, azok már régóta élvezhetik ezt a funkciót.

Közben ne feledjük, hogy ne töltsük fel állandóan 100 százalékra a telefonok akkumulátorát, és ne is hagyjuk őket a töltőn, mert ez tényleg méreg az aksinak.

[[vid1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás