promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegtépő hiba került elő a Samsung telefonjaiban, amit eddig a szőnyeg alá söpört a mobilokat gyártó cég
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Samsung telefonok kamerájánál van a hiba, amit állítólag egy frissítés ki fog javítani.

Hazánkban is roppant népszerű a Samsung Galaxy S23 széria. A teszteket valószínűleg a legtöbb telefonguru már végignézte, és jól tudják, hogy a szakértők bátran ajánlják a készüléket a vásárlóknak. Bár már egyre több mindenkinél jön elé az a tendencia, hogy nem cseréli le évente a mobilját, főleg akkor, ha a kedvenc gyártója nem tud olyan nagy újdonsággal előállni.

A Samsung Galaxy S23 szériánál jobb lett a kijelző, az üzemidő, a teljesítmény, de még a hangszórók is, így tényleg nem tud csalódást okozni.

Viszont akkor mégis mi az, ami miatt fanyalogtak a rajongók? Nos, hogy mint a legtöbb újonnan megjelent okostelefon, a Galaxy S23 széria is alaposan megdrágult. Például a Galaxy S23 Ultra több mint 600 ezer forintról indult. Sokan írták, hogy a mai árak mellett inkább csak 2-3 évente váltanak telefont.

Ettől függetlenül sokan beszerezték a mobilt, viszont előjött egy hiba is. A sima Samsung S23 és az S23 Plus készülékek kamerájánál fedezték fel az úgynevezett banana blur malőrt. Ha a hátlapi kamerával készítünk fotót, akkor egy banán alakú homályosodás jön elő. Ez főleg akkor látható, ha közeli képet csinálunk.

A PCWorld szúrta ki, hogy a Samsung bár tudhatott a problémáról, de inkább hallgattak róla. A lengyel androidos közösségnek írt posztban a Samsung szakértői viszont megtörték a csendet. Itt leírták, hogy a homályosodás azért fordulhat elő, mert a nagylátószögű kamerának tág a blendenyílása, ami segít a fotók elkészítésében a gyenge fényviszonyoknál. Azonban így a változtatható fókusz miatt a fotók háttere elmosódhat.

A Samsung technikai mérnökei már belekezdetek, hogy valahogy orvosolni tudják ezt a hibát. Ami jó hír, hogy ezt egy szimpla szoftverfrissítéssel fogják megoldani, de azt nem tudni még, hogy mikor.

A lap rámutatott arra, hogy ha valaki harminc centiméteres, vagy ennél kisebb dolgot fotóz le közelről, akkor érdemes hátrébb lépni. Mások szerint az is segít elkerülni a homályosodást, ha a telefont nem vízszintesen, hanem függőlegesen tartjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás