promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Marsról olyan videó terjed, ami sokkol és elgondolkodtat egyszerre, mindent felülír, amit eddig gondoltunk
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

El fogsz csodálkozni azon, amit látsz.

A Mars az elmúlt időszakban nagyon az érdeklődés homlokterébe került, persze a NASA által felküldött marsjárók tettek hozzá nagyon sokat a kutatás és a bolygó népszerűségéhez olyan mértékben, hogy már az elmúlt években a Mars terrraformálásáról is szó volt, és nagyon komoly viták zajlottak a marsi emberi kolóniákról is, mint potenciális benépesítési folyamatról. Persze itt még nem tartunk, de a téma pörgését és pörgetését jól mutatja, hogy az éter tele van a Marssal, podcastek tömkelege szól a vörös bolygóról. Miközben a Perseverance és a Curiosity marsjárók elképesztő leletgyűjtést folytatnak, aemlyek majd megérkeznek a Földre is, hogy a szakértők aztán még nagyobb tudományos értelemben forradalminak számító kijelentést vagy feltételezést tegyenek majd.

A Perseverance marsjárónál amúgy nagy hangsúlyt kap az, hogy végső sorona bizonyítékot is találjon a marsi életre.

Már az elmúlt évek kutatásai is okoztak nagyon meglepő felfedezéseket, kerültek olyan képek a Földre, amelyek alapján teljesn új képünk lehet a vörös bolygóról. Nemrégiben például egy marsi naplementéről tett fel videót a NASA, amely kék.

Most pedig az Európai Űrügynökség húszéves műholdja, a Mars Express nagy felbontású sztereókamerájának képeiből készült egy óriási felbontású fotó a vörös bolygóról, egy olyan kép, amely elképesztően sok színnel operál, és megmutatja nekünk, hogy mennyire színes kőzetekből épül fel a Mars felszíne, hogy a vörös bolygó tulajdonképpen nem is annyira hangsúlyozottan vörös. Merthogy nehéz oylan képet készíteni, amely a bolygó felszínét fényképezi, mivel gyakorika a porviharok, amelyek vörösre festik a teljes égboltot.

(via RTL)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás