promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar 500 forintoson rejtett kép található, amit még nem láttál
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy azonnal húzod is ki a zsebedből, hogy megnézd.

A magyar papírpénzek gyönyörűek, és sok külföldi is ezt mondja róluk, hogy kitűnnek a papírpénzek mezőnyéből, így pedig igazán büszkék lehetünk ezekre. Meglepő, de a magyarok többséges nagyon jól szerepel olyan kvízekben, ahol arról kérdezik őket, hogy vajon milyen látkép, kulturális csúcsteljesítmény vagy híres személy szerepel az adott papírpénzen, vagy éppen miylen szimbólum szerepel a fémpénzeinken.

Minden egyes papírpénz elmond nekünk egy történetet a mi kis magyar történelmünkből, az 500-as például a Rákóczi szabadságahrcról beszél nekünk, amely a 18. század elején történt, a kurucok és a labancok küzdelme juthat eszünkbe, a harc a magyar szabadságért. Az 1000 forintoson I. (Szent) István király látható, illetve egy szenzációs ábrázolás Esztergomról, az első magyar városról. És mehetnénk még végig mindenen persze, de helyette ajánlunk nektek egy kvízt, amelyben megnézhetitek, hogy mennyire ismeritek a magyar pénzeket pontosan, a többségnek amúgy jól sikerült az eredmény a kitöltés után:

És hogy mégis a címben milyen titkos jelektől beszéltünk?

A magyar pénzeken, mint minden bankón rengeteg biztonsági elem szerepel, erről pedig tájékozódhattok is az MNB oldalán. A forintbankjegyez biztonsági elemei között található például vízjel, hologramfólia, irizáló nyomat, illetve rejtett kép is. Az 500-as esetén is ez az igazság, ott a rejtett kép a hátoldalon egy díszítő motívum, és elforgatva egy H-betűt kapunk. UV-C fényben pedig egy lovas kuruc vitéz tűnik fel Rákóczi arcképétől nem messze.

Minden pénz esetén egyedi rejtett képek és másfajta biztonsági elemek láthatók, ITT nézhetitek meg ezeket az MNB honlapján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás