promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes fotókat közölt a NASA! – erre egyáltalán nem számítottunk
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, az űrben sem kell nélkülöznünk a megható pillanatokat.

Nagyon régóta tartja lázban az emberiséget a Mars. A vörös bolygó mindig is kitüntetett figyelmet kapott, része volt számos mitológiának és megszámolni is nehéz lenne, hogy hány science fiction szerzőt ihletett meg. Mindig is tudni szerettük volna, hogy volt-e élet ezen a varázslatos égitesten, és arra is választ szerettünk volna kapni, hogy egy nap képesek leszünk-e megvetni rajta a lábunkat.

A NASA is kíváncsi volt ezekre a kérdésekre, ezért már több kutatóeszközt is küldött a megfigyelésére. Ezek közül az egyik legsikeresebb, a Curiosity, amely 2012. augusztus 6-án landolt a planéta felszínén, hogy azután egy hosszú és példátlanul sikeres karriert fusson be, megszámlálhatatlanul sok tudományos újdonsággal gazdagítva tudásunkat.

Nagyon fontosak azok a megfigyelések, amelyeket ez a kocsi méretű marsjáró tett, és bár elsődleges küldetése az volt, hogy megállapítsa, lakható volt-e valaha a bolygó, ennél sokkal többet köszönhetünk neki. Például azokat a varázslatos fotókat, amelyeket a közelmúltban készített és nem olyan régen tett közé az űrkutatási ügynökség.

Ahogy arról az Interesting Engineering is beszámolt, a képeken a marsi naplemente tárul elénk, illetve megcsodálható a bolygó légkörében látható gyönyörű színes felhő is.

Ezek a páratlanul szép felvételek nem csak tudományos szempontból jelentősek, hanem azért is, mert megmutatják, hogy még ezen a földtől távoli helyen is képesek lehetünk rálelni a szépségre. Egy napon pedig talán saját szemünkkel is átélhetjük ezt a csodát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás