promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó szovjet kísérletről rántotta le a leplet a CIA, hogy voltak erre képesek a tudósok?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A CIA rég elfeledett dokumentumaiban döbbenetes titokra bukkantak.

Még most is vannak olyan szovjet titkok, amikről sejtésünk sincs, hiszen nem éppen a nyílt kommunikációjáról volt híres a Szovjetunió, amit az is bizonyít, hogy még a rettenetes csernobili atomerőmű-balesetet is próbálták először a szőnyeg alá söpörni, de az persze akkora horderejű volt, hogy napokon belül a világon szinte mindenki tudott róla – a hatásait pedig még most is nyögjük.

Sokan féltek a szovjetektől, hiszen a katonák kemények és könyörtelenek voltak, a tudósok pedig embertelenül kegyetlen kísérleteket végeztek el a foglyokon. Persze a CIA sok ilyen esetről tudott, viszont az ezekről szóló dokumentumokat jó időre titkosították, mivel úgy gondolták, hogy nem kell mindenkinek tudnia a részleteket – de nemrég előkerült egy olyan beszámoló, ami sokakat felkavart.

A szovjet tudósok állítólag titokban agyhullámokkal kísérleteztek, és olyan dolgot sikerült elérniük, ami még most is hátborzongató.

A dokumentum szerint egy CIA-ügynök még a '60-as években, iszogatás közben húzott ki információkat egy szovjet szakemberből, aki elmondta, hogy hatalmas áttöréseket értek el az agyhullámokkal kapcsolatban. Az egyik kísérlet során például egy zongoraművész agyi tevékenységét sikerült felvenniük előadás közben, majd képesek voltak arra, hogy egy eszköz segítségével átadják azt egy másik embernek, aki ennek hatására úgy zongorázott, mintha ő is profi lett volna, pedig előtte egyáltalán nem tudott zenélni.

A szovjetek hittek a telepátiában is, ráadásul egyre komolyabban foglalkoztak vele, miután rájöttek, hogy egyesek képesek agyhullámokat fogni másoktól, és még a „jövőt” is látják. A CIA-ügynök megjegyezte a dokumentumban, hogy ezek valószínűleg nem voltak valós információk, hiszen valószínűleg csak nagyot akart mondani a szovjet tudós – de mindenképp érdemes belegondolni, hogy talán még igaz is lehet a dolog, csak sosem fogjuk megtudni.

A szovjeteknek volt egy másik, jóval felkavaróbb kísérlete is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás