promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a letaglózó igazság az egyiptomi piramisokról, az internetre felkerült videó teljesen megváltoztatja a gondolkodásodat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezek a több ezer éves építmények egyáltalán nem úgy néztek ki fénykorukban, mint most.

Az egyiptomi piramisok a világ hét csodája között szerepelnek, méretűkkel és a régmúltba tekintő történelmükkel nem is szerepelhetnének máshol. És annak ellenére, hogy számtalan elmélet létezik, hogy az emberek hogyan építhették ezeket, mindig kerülnek fel újak az internetre. Pedig korábban a régészek és szakértők már olyan bányákat is találtak, ahol ezeket az óriási tömböket felszínre hozták az építők, akik a jól bejáratott tudásunk alapján rabszolgák voltak. Erre az utóbbi tévhitre nagyon sok filmben és mesében is láthatunk példákat, például azokban, amelyekben Mózes kivezeti a választott népet Egyiptomból.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a piramisokat bizony nem rabszolgák építették, hanem szabad emberek, akik nem is éltek rosszul ebből a munkából.

Az pedig szinte a csodával egyenértékű, hogy ezeket a gigantiks építményeket a mai napig megcsodálhatjuk, merthogy a hosszú történelem folyamán nagyon sokszor megesett már, hogy a későbbi uralkodók úgy döntöttek, el kell őket tűntetni a felszínről. Sok helyen pedig ezeknek a nyomát is láthatjuk az építményeken. A legismertebb történet szerint a 12. században az ország akkori szultánja, nevezett Al-Aziz Uthman úgy határozott, hogy le kell bontani őket. Szerencsére azonban ez nem történt meg.

Ráadásul az is érdekes tény, hogy a piramisok már a megépítésük után azonnal a rablóbandák és fosztogató csoportok célpontjává váltak, és nem sokkal a felépítésük után már ki is fosztották ezeket, hiszen tudták, hogy mesés kincs található bennük. Bár az újabb és újabb felfedezett titkos járatokat a fosztogatók sem ismerték, így az elkövetkező időszakban is érhet óriási meglepetés minket a piramisok belsejében.

A Ranker nevű, állandóan menő toplistákat gyártó oldal most több tucat érdekességet szedett össze a piramisokról, az olvasókat pedig arra kérték, hogy szavazzank, mely azaz érdekesség, amely a legjobban elvarázsolja őket. Az olvasók pedig szavaztak, az eredmény pedig az lett, hogy a régi kinézetűk az a tény, amely a leginkább ámulatba ejti a többséget. Hiszen kevesen tudják, de az igazság az, hogy a piramisok nem lépcsőzetesek voltak korábban, a felületük tőkéletesen sima volt, és szemkápráztató, rikító fehér mészkő borította a felületüket.

A legjobb pedig az, hogy erről találhatók fent az interneten rekontsrukciós videók is, szóval így néztek ki a piramisok a fénykorukban. Amúgy sok ilyen mészkőtömb megmaradt, és néhány európai múzeumban ma is megcsodálhatók:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás