promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb piramis épült Egyiptomban, de most szemétből
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nílusból halászták ki azt a rengeteg műanyagot, amiből végül felépítették a piramist.

A környezetszennyezés kiemelten fontos téma az egész emberiség számára, és szerencsére egyre többen foglalkoznak vele a fiatalok körében is. Kár, hogy pont nem azok aktívak, akik a legnagyobb kárt okozzák, de még így is dicséretes egyes emberek elhivatottsága a nemes üggyel kapcsolatban. Most például Egyiptomban építettek egy szinte monumentális objektumot, hogy felhívják a figyelmet a Földünk megóvásának fontosságára.

A 100YR CLEANUP nevezetű környezetvédelmi kezdeményezés nagyjából 20 tonna műanyaghulladékot halászott ki a Nílusból, majd épített a szemétből egy három emelet magas piramist Kairótól nem messze. Az építmény nemcsak elképesztően látványos, hanem egészen elgondolkodtató is, hiszen ez mind a folyóban úszkált idáig – és ez csupán egy elenyésző százaléka annak a szemétnek, ami világszerte a vízben köt ki, és jelenleg is óriási károkat okoz.

Egyiptom híres a piramisairól, amikhez most egy újabb csatlakozott a 100YR CLEANUP-nak köszönhetően. Tényleg hatalmas teljesítmény ez a szervezők részéről, hiszen nemcsak a környezetnek segítettek a szemét összegyűjtésével, hanem képesek voltak közben egy értékes dolgot is alkotni – ráadásul annyira zseniális volt az ötlet, hogy jelenleg is a fél világ erről beszél, szóval szép munka.

Itt lehet megnézni a 100YR CLEANUP műanyaghulladékból felépített, három emelet magas piramisát, ami egyből Egyiptom legújabb látványossága lett:

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás