promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA kiadta a figyelmeztetést: gigantikus méretű aszteroida közeledik, reménykedjünk a legjobbakban
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hulk Hogan gyakran tett merész állításokat a méreteivel kapcsolatban, a NASA pedig egy új bejelentést közölt. De hogyan kapcsolódik ez a két dolog egymáshoz?

Az egyik külföldi lap vonta össze a két információt, amiből egy igen meglepő tényközlés született: egy akkora aszteroida fog a Föld keringési pályájára lépni, ami megegyezik Hulk Hogan magasságával, 422-ször.

Lássuk a két tényt külön: a Föld felé tart egy Dart névre keresztelt aszteroida. Ez június 15-én fog belépni a Föld keringési pályájára, ezzel pefig felkerült a Nasa Földközeli objektumok listájára. Ez az egyik legnagyobb aszteroida, ami valaha megközelítette a Földet: egy 850 méter átmérejű szikláról van szó, ami 9,51 km/s sebességgel száguld.

Itt jön képbe Hulk Hogan: ugyanis az egyik külföldi lap (a Daily Star) kiszámolta, hogy a megadott méret pontosan akkora, mintha a pankrátort 422-ször egymásra tennénk. Hogan magassága kicsit több, mint két méter, így a két adat bármennyire is furcsa átváltás, valóban stimmel. Azonban nemcsak a magasságával, hanem a bicepsze méretével is gyakran hencegett, állítása szerint volt, ahol 24 hüvelyket mért a karján.

Visszatérve az aszteroidára, bár nagyon közel halad el hozzánk, a Nasa szerint nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megtörténne az ütközés, minden jel szerint békésen halad majd el mellettünk. Nem először kerül ilyen közel hozzánk az aszteroida, utoljára 1995-ben történt ilyen, a 60-as években pedig háromszor is megközelítette a Földet.

Először 1905. május 28-án dokumentálták az aszteroidát, akkor 10,59 km/s sebességgel haladt. Utoljára pedig minden bizonnyal 2179. július 23-án látogat a Föld felé.

Azonban ha mégis bármi rosszul sülne el, és az aszteroida irányt váltana, akkor a Nasa aszteroidaromboló rendszere 2022 óta sikeresen üzemel, így bármilyen vészhelyzetet gyorsan és hatákonyan el tudnak hárítani.

Te mit szólsz hozzá, hogy egy 422 Hulk Hogan nagyságú objektum száguld fénysebesen a Föld felé?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás