promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyi lottószelvényt kellene feladnod, hogy biztosan megnyerd az ötös lottó főnyereményét – a matematika lehet elveszi a kedvedet a játéktól
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Szerencsejáték Zrt. is tudja jól, hogy nem lehetetlen elvinni az ötös lottó millióit, de elég kevés rá az esély, hogy te leszel az a mázlista.

Nem olyan rég már alaposan az egekben szökött az ötös lottó főnyereménye Magyarországon, de ez ennél a játéktípusnál nem újdonság.  Végül a 17. héten vitték el a hatalmas összeget, ráadásul rögtön két szerencsés is mind az öt számot eltalálta. Ők így egyenként 2 milliárd 308 millió 107 ezer forintot vihettek haza, na meg némi aprót is kaptak hozzá, de mint tudjuk, a kicsit is becsülni kell.

Hihetetlen, de a múltkori telitalálatnál is két embernek sikerült öttalálatost összehoznia, még 2022. 42. hetében. Ez ugyebár abszolút nem szokott gyakori lenni. Mivel az összeg ott is hatalmasra duzzadt, így a két nyertes remélhetőleg nem haragudott egymásra, hogy osztozkodniuk kellett.

Hazánkban 1957-ben volt az első lottósorsolás. Aki mélyebben el szeretne mélyülni a statisztikákban, az ide kattintva teheti meg. Az első nyeremény 885 ezer forint ért 1957-ben, ami akkoriban rengetegnek volt mondható.

A floridai Orlandóból származó Richard Lustigról már mi is írtunk korábban. A férfi hét amerikai lottójátékban nyert nagyobb nyereményeket, körülbelül több mint egymillió dollár értékben. Neki van egy taktikája, amit a lenti cikkünkben el is tudtok olvasni.

De miért hívják sokan kicsit megvetően a „hülyék adójának” a lottót? Hát azért, mert roppant kevés esélyünk van nyerni. Anno az ATV Heti Napló című műsorában Siposs András, a budapesti Apáczai Csere János Gimnázium tanára volt az, aki kiszámolta, hogy mennyi szelvényt kellene feladni ahhoz, hogy abban biztosan legyen egy telitalálatos.

A binomiális együttható sajnos rossz híreket közölt, mivel 43 millió 949 ezer 268 különböző lottószelvényt kellene kitölteni más kombinációkkal, hogy ezek között biztosan legyen egy öttalálatos szelvény. Természetesen ezeket egyszerre kellene feladni. 

Ha persze logikusan, vagy matematikai alapon szeretnénk lottózni, akkor az a jó tanácsa a tanárnak, hogy egyáltalán ne tegyük. Az ötös lottót ráadásul tényleg nehéz megnyerni, ezért sincsen minden héten telitalálatos, és tud felfelé szökni a várható főnyeremény, de hát ezt a számítást a Szerencsejáték Zrt. is megcsinálta.

Az előző, vagyis 20. héten is azért eshetett meg az, hogy négytalálatosból 14 darab is volt, öttalálatosból azonban a nagy nyeremény óta egy sem. Ha valakinek sikerülne ezen a héten, akkor körülbelül 686 millió forintot vihetne haza.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás