promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fehér körök jelentek meg az utakon hazánkban, fontos, hogy tudd, mit jelentenek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kanyarokban lehet felfigyelni ezekre.

Nagyon sokan szállnak autóba Magyarországon naponta, és sokan pattannak motorra is a hétköznapokon és a hétvégéken. A lényeg persze mindig az, már az indulásnál, hogy minden baj nélkül, lehetőtleg biztonságosan érjünk el az úticélunkhoz. Ehhez persze ismernünk kell a KRESZ szabályait, és az sem árt persze, ha betartjuk az utakon a korlátozásokat vezetés közben, illetve sasszemmel figyeljük a veszélyre figyelmeztető táblákat is, amelyekből egyre több van már kihelyezve, főleg azokon a helyeken, ahol tényleg még jobban kell figyelni.

Még 2020-ban kerültek ki speciális útburkolati jelek Bajna és Héreg közé, egy nagyon veszélyes kanyarba, amelyet 'halálkanyarnak" is hívtak, és bizony már utána is arról lehetet olvasni, hogy csökkent a balaesek száma a kanyarban. A kanyar egyik oldalára fehér körök kerültek, míg a másikra ívmutató zöld csík. Ezek a jelzések a motorosoknak azt mutatják meg, hogy mi az ajánlott ív, így pedig segítik őket, hogy könnyebben tudják bevenni a kanyart.

A kezdeményezés létrehozásában nagy részt vállalt Dodor is, így ő később le is tesztelte ezt motorostársaival, még a kezdeményezés létrehozásának kezdetén készített egy hosszabb videót, amelyben erről a különleges útburkolati jelről értkezeik:

A kezdeményezés tehát sikerrel járt, így nemrégiben újabb felfestések kerültek fel Héreg és Bajna közé - olvashatjuk a Sportmotor.hu oldalon. Valószínűleg amúgy első blikkre nehezebben lehet beazonosítani, hogy ezek a speciális útburkolati jelek elsősorban mire hivatottak, de ha egy kicsit közelebbről is megismerjük ezeket, akkor bizony nagyon egyszerű belátni, hogy milyen hasznos szolgálatot tesznek a mindennapokban az arra közlekedő motorosoknak, így pedig az autósoknak is, hogy elkerüljék a baleseteket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás