promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a hihetetlen bizonyíték, a Stonehenge építői brutálisan messziről érkeztek, mindent rosszul tudtunk?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ők építhették a gigantikus építményt.

A Stonehenge kapcsán természetesen mindenki azonnal arra gondol, hogy vajon miylen célból építhették ezt több ezer évvel ezelőtt, és vajon kik voltak az építők vagy éppen az építtetők, az agytrösztök ebben a munkában? A tudósok az elmúlt évtizedekben rengeteg dologról lerántották már a laplet, így többek között arról is szólt a fáma, hogy a Stonhenge alatt még a több ezer éves épület előtt itt éltek is épített örökséget hagytak, például egy óriási templomot.

A Stonehenge úgy, mint az egyuptomi piramisok nagyon régen lázba tartja a világot, túl sok rejtély lengi körül ahhoz, hogy mindenre gyorsan, még hosszú kuatsáok által is megnyugtató magyarázatot lehessen adni, így nagyon sok összeesküvés-elmélet is született az évek alatt. Természetesen a földönkívüliek építették, vagy nekik volt valami leszállópályájuk teória mindig ott van az elméletek között.

De egyelőre még azt sem tudjuk pontosan, hogy milyen célból építették ezeket az angolok ősei, vagy éppen azt, hogy mozgatták ide a gigantikus kőtömböket. Sokszor feljön amúgy a tudomnyos berkekben is azaz elmélet, miszertin a Stonehenge építői valójában valamiféle határkijelölő funkciót szerettek volna adni az építménynek, mivel. a Brit-szigeteken élő törzsek rendkívül sokat háborúztak.

Ám az elmúlt időszakban eg meglepő kutatás látot napvilágot, amely az építők genetikáját vizsgálta, és bizony nagyon megdöbbentő állításra jutottak a szakértők, miszerint az építők a mai Görögorzság és Törökország területéről kerülhettek a Brit-szigetekre, tehát elképesztően messziről vándorolhattak oda. Tehát ők is annak a népvándorlási hullámnak a részei voltak, akik Európában Anatóliából kiindulva elterjesztették a földművelést. Így ők hozhatták be ezen megalitikus építmények hagyományát is a Brit-szigetekre..

(via Mental Floss)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás