promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg valódi lehet a roswelli UFO-boncolást bemutató felvétel

Tényleg valódi lehet a roswelli UFO-boncolást bemutató felvétel

Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Az összeesküvés-elméletek elkötelezett hívei természetesen mindig azt fogják gondolni, hogy a videón egy földönkívüli lényt boncoltak fel.

Anno még 1947-ben történt az állítólagos roswelli ufószerencsétlenség. Ebben az esetben tényleg ki kell jelenteni, hogy állítólagos, mivel továbbra sincs kézzelfogható bizonyíték arra, hogy ott valóban egy azonosítatlan repülőtárgy zuhant le, ami a világűrből érkezett.

A hadsereg azt állította, hogy csak egy meteorológiai ballon ért földet a mezőn. Ha most az X-aktákban lennénk, akkor már egyenesen követelnénk, hogy jelenjen meg Fox Mulder, és leplezze le a kormány hazugságait. De nem a sorozatban vagyunk, és szinte könyvelhető, hogy 1947-ben nem látogattak meg minket az idegenek.

Akárhogy is legyen, a roswelli incidens alaposan beágyazta magát a popkultúrába, és ezután meg is indult az úgynevezett UFO-hisztéria. Ez alapból is a csúcson volt, de az X-akták szintén adott ennek egy lökést, még Magyarországon is. A készítő, Chris Carter anno okosan kiszúrta, hogy az emberek ki vannak éhezve a misztikumra a földönkívüliekkel kapcsolatban, ezért is lett a széria óriási siker.

A roswelli ufószerencsétlenség van még egy ikonikus bizonyítéka, ami nem más, mint egy felvétel, amin a tudósok egy földönkívüli lényt boncolnak fel. A videót 1995-ben a Fox is bemutatta Amerikában. Anno a space.com is alaposan elkezdte kivesézni az egész esetet, amiről mindenki beszélt.

A felvétel tulajdonosa Ray Santilli brit lemez- és filmproducer volt. Santilli elmondta, hogy a videót 1992-ben szerezte meg egy nyugalmazott amerikai katonai operatőrtől. A producer mindig hangoztatta, hogy az idegen boncolásáról készült felvétel valódi.

Aztán 2006-ban egy John Humphreys nevű szobrász és különleges effektus-tervező azt állította, hogy ő alkotta meg a földönkívüli lényt a videóhoz, sőt, patológusként is játszik a filmben, szóval az egész csak egy jól megtervezett átverés.

Aztán 2017-ben előkerült a rendező is, Spyros Melaris, aki azt állította, hogy a modellhez állati szerveket használtak, amit még anno a londoni lakásában készítettek elő. Aztán azonban pár év múlva nyilvánosságra került néhány adat, amit ismét megkavart mindent. A CIA egykori tudósát, Kit Greent 2001-ben behívták a Pentagonba, és megmutatták neki a boncolást felvételeit, aki megerősítette, hogy azok valódiak.

Az idegen állítólag felboncolását ide kattintva tudjátok megnézni, de tényleg csak erős idegzetűeknek ajánljuk, mivel ha nem is igazi, eléggé valósághűre sikeredett.