promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg valódi lehet a roswelli UFO-boncolást bemutató felvétel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az összeesküvés-elméletek elkötelezett hívei természetesen mindig azt fogják gondolni, hogy a videón egy földönkívüli lényt boncoltak fel.

Anno még 1947-ben történt az állítólagos roswelli ufószerencsétlenség. Ebben az esetben tényleg ki kell jelenteni, hogy állítólagos, mivel továbbra sincs kézzelfogható bizonyíték arra, hogy ott valóban egy azonosítatlan repülőtárgy zuhant le, ami a világűrből érkezett.

A hadsereg azt állította, hogy csak egy meteorológiai ballon ért földet a mezőn. Ha most az X-aktákban lennénk, akkor már egyenesen követelnénk, hogy jelenjen meg Fox Mulder, és leplezze le a kormány hazugságait. De nem a sorozatban vagyunk, és szinte könyvelhető, hogy 1947-ben nem látogattak meg minket az idegenek.

Akárhogy is legyen, a roswelli incidens alaposan beágyazta magát a popkultúrába, és ezután meg is indult az úgynevezett UFO-hisztéria. Ez alapból is a csúcson volt, de az X-akták szintén adott ennek egy lökést, még Magyarországon is. A készítő, Chris Carter anno okosan kiszúrta, hogy az emberek ki vannak éhezve a misztikumra a földönkívüliekkel kapcsolatban, ezért is lett a széria óriási siker.

A roswelli ufószerencsétlenség van még egy ikonikus bizonyítéka, ami nem más, mint egy felvétel, amin a tudósok egy földönkívüli lényt boncolnak fel. A videót 1995-ben a Fox is bemutatta Amerikában. Anno a space.com is alaposan elkezdte kivesézni az egész esetet, amiről mindenki beszélt.

A felvétel tulajdonosa Ray Santilli brit lemez- és filmproducer volt. Santilli elmondta, hogy a videót 1992-ben szerezte meg egy nyugalmazott amerikai katonai operatőrtől. A producer mindig hangoztatta, hogy az idegen boncolásáról készült felvétel valódi.

Aztán 2006-ban egy John Humphreys nevű szobrász és különleges effektus-tervező azt állította, hogy ő alkotta meg a földönkívüli lényt a videóhoz, sőt, patológusként is játszik a filmben, szóval az egész csak egy jól megtervezett átverés.

Aztán 2017-ben előkerült a rendező is, Spyros Melaris, aki azt állította, hogy a modellhez állati szerveket használtak, amit még anno a londoni lakásában készítettek elő. Aztán azonban pár év múlva nyilvánosságra került néhány adat, amit ismét megkavart mindent. A CIA egykori tudósát, Kit Greent 2001-ben behívták a Pentagonba, és megmutatták neki a boncolást felvételeit, aki megerősítette, hogy azok valódiak.

Az idegen állítólag felboncolását ide kattintva tudjátok megnézni, de tényleg csak erős idegzetűeknek ajánljuk, mivel ha nem is igazi, eléggé valósághűre sikeredett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás