promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelenést tett a Facebook, magyarok százezreit érheti derült égből a hír - ezzel a módszerrel azonnal leleplezhető a hiba
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos közleményt adott ki a cég, erről jó, ha tudsz gyorsan.

Érdekes hibára derült fény, amely nagyon sok Facebook-felhasználót érintett, és valószínűleg Magyarországon is sokaknak feltűnt, hogy egyre több ismerősük van úgy, hogy be sem jelöltek senki, sőt, még vissza sem igazoltak nekik. Ezek az új ismerősök pedig akár teljesen idegenek is lehettek, és mégis a te ismerőseid lettek.

Mégis mi történt korábban?

A Facebook rendszerében egy nagyon kellemetlen hiba került napvilágra, kiderül ugyanis, hogy a rendszer olyanokat is ismerősnek jelölt az egyes userek esetében, akiknek csak felkereste a profilját, nem jelölte be. A rendszer viszont automatikusan megtette ezt. Ez egy friss hiba volt, amelyre egy közleményben is kitér a cég, sőt, azt is jelzik már, hogy kijavították ez a bakit, és mindenkitől elnézést kértek. A hiba a mobilos verziót érintette elsősorban.

Így akár az is megtörténhetett egyesekkel, hogy profilok között szörfölve automatikusan új "barátokat" szereztek maguknak, hiszen a megtekintés bejelölést ért a hiba értelmében. Ám már tudjuk is ellenőrizni, hogy mi valóban belefutottunk-e ebbe a hibába. A HVG írt egy hosszabb cikket a témáról, amelyben ajánlottak és leírtak erre egy nagyon egyszerű módszert.

Az alkalmazásban az Ismerősök szekción belül a hérom pontra kattintva ugrik fel az Elküldött kérések megtekintése, na itt tudunk megnézni egy listát, hogy kiknek küldhettünk listát az elmúlt napokban, vagyis amikor a hiba létezett. Az asztali verzióban pedig az Ismerősnek jelölés menüpontot kell megkeresni, hogy megnézhessük kiket jelöltünk be ismerősőknek tudtunkon kívül.

Ezeken a felületeken amúgy vissaz is vonhatjuk a jelöléseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás