promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó dolgok jelentek meg Magyarország egén – egy férfinek sikerült levideóznia a jelenséget
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon nem volt túl kellemes az időjárás az utóbbi napokban, így különleges égi jelenséget hozott össze a vihar.

Csapadékra természetesen szükség van, de sokan már hiányolják a tavaszból a napsütést. A hőmérsékleten nem érződött annyira, de inkább volt őszies az időjárásunk az elmúlt napokban. Az intenzív esőzés sok helyen okozott gondot, és a viharok miatt még felhőtölcsérek is kialakultak.

Az úgynevezett tubák elég félelmetes látványt tudnak nyújtani. Ha ezek ugyebár földet érnek, akkor beszélünk tornádóról. Idén már erre is volt példa Magyarországon.

Az Időkép egyik észlelője nem mindennapi felvételt készített. Tápiószecsőnél nem egy, hanem rengeteg tuba alakult ki a viharban. Fülöp Tamásnak köszönhetjük, hogy ezeket a látványos, ám kicsit mégis vérfagyasztó felhőtölcséreket sikerült megörökíteni.

Volt olyan a viharban, hogy egyszerre két tuba is megfigyelhető volt. Az észlelő az égi jelenségről videóösszeállítást is csinált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek délután a keleti határ közelébe sodródhatnak be zivatarok kelet felől, de más vészjelzés hála égnek már nincsen érvényben. Ez azt is jelenti, hogy az időjárásba szép lassan tényleg érkezik egy kis tavasz.

A következő napokban már egyre melegebb, szárazabb léghullámok lesznek a meghatározók. A napsütés elkezdi átvenni a hatalmat már csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A hétvége előtt a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul, a nyugati területeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Szombaton már többnyire tényleg napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, nyugaton fátyolfelhők is lesznek. Nagyobb eséllyel a nyugati megyékben azért kialakulhat egy-egy zápor, valamint zivatar. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 14, délután 23 és 28 fok között valószínű.

Azért hétvégén néha érdemes ránézni az Időkép elő radartérképére, mielőtt elindulunk a szabadba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás