promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rémálomba illő horrorféreg egy kegyetlen bűntényről kapta nevét, áldozatainak esélye sincs a menekülésre
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ijesztő külsejű és veszélyes ragadozó, ami hétköznapi nevét is egy brutális bűncselekményről kapta.

A tengerek élővilága kapcsán legtöbben elsőként a bájos, színes halakra és a gyönyörű korallokra, vagy éppen a veszedelmes ragadozókra, a cápákra gondolnak, holott bolygónk leghatalmasabb élettere sokkal több titkot és csodát rejt ennél. A mélységben olyan élőlényekre is rábukkanhatunk, amelyek mintha egyenesen a legrosszabb rémálmainkból jöttek volna elő. Közéjük tartozik a sokak számára rémisztőnek ható külsővel rendelkező óriási ragadozó, a Bobbit-féreg is.

A férgek az élővilág valódi sikertörténetei. Közel félmilliárd éve lakják bolygónkat és azon kevés faj közé tartoznak, amely több tömeges kihalási hullámot is sikerrel átvészelt. Fejlődésük során meghódították a Föld szinte valamennyi életterét, egyaránt megtalálhatóak a vizekben és a szárazföldön is.

Az Eunice aphroditois névre hallgató, akár 3 méteres hosszúságot is elérő ragadozó a meleg tengerek 6-40 méteres mélységeit lakja, ahol a homokban elrejtőzve várja áldozatait. Csápjai segítségével érzékeli, ha egy megfelelő méretű hal, vagy rák tűnik fel a közelében, ekkor pedig rejtekéből villámgyorsan előtörve megragadja prédáját és lerántja a homok alá. Változatos módokon tud végezni szerencsétlen zsákmányával. Méreganyaga révén képes megbénítani, vagy erőteljes szájszervével szabályszerűen kettéharapni áldozatait.

Veszélyes ragadozó, amely gyakran nála nagyobb élőlényekre is rátámad. Agresszivitásának köszönhetően kapta hétköznapi nevét a Bobbit-féreg, utalva egy kegyetlen bűncselekményre. A Bobbit családban a férj állítólag rendszeresen verte és erőszakolta feleségét, aki egy napon kegyetlen bosszút állt. Amíg párja aludt, levágta a nemiszervét, majd kihajította az út mellé. Végül, úgy tűnik, mégiscsak megsajnálta párját, mert ő maga hívta a rendőrséget. Az időben kiérkező mentők korházba vitték a férfit, akinek sikerült visszavarni férfiasságát. A nőt a bíróság végül felmentette az ellene felhozott vádak alól.

Aligha szeretne bárki is találkozni tengerparti nyaralása során ezzel a horrorisztikus lénnyel, azonban ne feledjük, hogy ezek is nagyon fontos szerepet töltenek be a természet rendszerében. A Bobbit-féreg saját környezetének csúcsragadozója, a teljesen kifejlett példányoknak nincs természetes ellensége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás