promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt az orosz űrügynökség egykori elnöke: a NASA 54 éve hazudik nekünk?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Könnyen lehet, hogy csak átverés volt a történelem egyik legjelentősebb pillanata.

1969. július 20-án az emberiség meghódította a Holdat a NASA Apollo–11 missziójának köszönhetően, mikor Neil Armstrong űrhajós ott hagyta a lábnyomát a Föld körül keringő égitesten. Ez nem csupán történelmi jelentőséggel bírt, de még a szovjeteket is rendesen felbosszantotta, hiszen ezzel az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatilag megnyerte a hosszú ideje tartó űrversenyt – vagy mégsem?

Már a bejelentés pillanatában szárnyra kelt a pletyka, hogy a holdra szállás csak átverés volt, a NASA csupán azért játszotta el az egészet, hogy ezzel lenyomja a szovjeteket. Sőt, még az is felmerült, hogy a zseniális filmkészítő, Stanley Kubrick rendezte a felvételeket Neil Armstrongról és a társairól, de persze az amerikaiak tagadják a vádakat, és azt állítják, hogy tényleg megtörtént – de az orosz űrügynökség egykori elnökének komoly kételyei vannak ezzel kapcsolatban.

Dmitrij Rogozin kitálalt, és elmondta, hogy annak idején többször is kért bizonyítékot a NASA-tól, hogy igazolják, valóban megtörtént a holdra szállás, de először csak egy könyvet kapott, majd mikor tovább feszegette a dolgot, akkor egy fentről érkező, dühös hangvételű telefonhívás keretein belül kérték meg rá, hogy ne veszélyeztesse a NASA és az oroszok viszonylag békés együttműködését ilyen kérdésekkel.

Ez pedig csak további megerősítést adott a teóriájának, és elkönyvelte magában, hogy tényleg kamu volt az egész, a NASA 54 éve csak hazudozik az embereknek.

Sőt, Dmitrij Rogozin szerint a Vénusz egy orosz bolygó, mivel csak az oroszok voltak képesek ott landolni, szóval mondjuk úgy, hogy vannak egészen érdekes meglátásai. Persze nem biztos, hogy komolyan kell venni a szavait, hiszen mostanában leginkább a nagyotmondásaival hívja fel magára a figyelmet – egyesek kifejezetten egy provokátornak tartják még a saját hazájában is, szóval lehet, hogy ezért nem foglalkozott rendesen a kérdéseivel a NASA.

Dmitrij Rogozin amúgy azt sem értette, hogy ha tényleg megtörtént a holdra szállás, akkor miért nem jártunk már ott több évtizede – erre a NASA egykori igazgatója adta meg a választ:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás