promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vatikán titkos levéltárában földönkívüliekről is tárolhatnak feljegyzéseket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sok összeesküvés-elmélet hívő gondolja azt, hogy a vatikáni apostoli levéltárban olyan dolgokat zárnak el a nyilvánosság elől, amik megbolygathatnák az egyház hitelességét.

A vatikáni apostoli levéltár és könyvtár a világ egyik legkülönlegesebb történelmi iratgyűjteménnyel rendelkezik. Formálisan ugyebár 1475-ben alapították, de valójában sokkal régebb óta a történelem részét képezi.

Itt tényleg annyi dokumentumot halmoztak fel, ami önmagában is félelmetes. Olyan iratok találhatóak meg itt, mint V. Kelemen templomosok előtti felmentő pergamenje 1308 augusztusából, vagy részletek Galilei peréből.

Régen ugyebár ezt a köznyelvben a Vatikán titkos levéltárának is hívták. Ahogy fent említettük, őriznek itt történelmi iratokat, művészeti tárgyakat, vallási relikviákat, valamint különféle értékes és ritka könyveket.

Bár az iratoknak a nagy részéhez hozzá lehet férni, de azért rengeteg még mindig el van zárva a nyilvánosság elől. Ha nem vagyunk legalább 75 éves tudósok, vagy kutatók, akkor viszont semmi esélyünk bejutni.

A vatikáni levéltárban olyan anyagok is találhatók, amelyek lehetővé teszik a kutatók számára, hogy megismerjék és megértsék a múltat, és ezzel segítsenek az emberiségnek a jövőre való felkészülésben. Természetesen felröppent néhány pletyka is, hogy a titkos dokumentumok között olyanokat is őriznek, amelyek megrengethetnék az egyház hitelességét és tekintélyét.

Az összeesküvés-elmélet hívők még azt is gondolják, hogy feljegyzések lehetnek ott földönkívüliekről, akik anno meglátogatták a bolygónkat. Persze ezen rögtön elmosolyodik az ember, viszont ettől még a Vatikán elég komolyan veszi a dokumentumok titokban tartásának fontosságát.

Több vezető is kifejtette, hogy a földönkívüliek létezése nem ellentétes az egyház tanításaival, és hogy az egyház kész lenne befogadni a földönkívüli civilizációk létezésének tényét.

A múlt rejtett titkaiban ott lehetnek a földönkívüliek is? Nos, az összeesküvés-elmélet hívők továbbra is azt gondolják, hogy igen, és a titkos iratok között sok mindenre választ kaphatnánk. Ki tudja, talán egy napon még megtudjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás