promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar tévében is leleplezik a híres UFO-aktákat – most minden kiderül a földönkívüliekről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megnyílnak a rejtélyes UFO-akták, és a magyarországi közönség is végigkövetheti a nyomozást.

Anno még 1947-ben történt az állítólagos roswelli ufószerencsétlenség. Azért írtjuk azt, hogy állítólagos, mert mai napig rengeteg a találgatás az ott történtekkel kapcsolatban. Sokan meg vannak róla győződve, hogy Roswellben egy földönkívüli űrhajó zuhant le, miközben a hadsereg azt állította, hogy csak egy meteorológiai ballon ért földet a mezőn.

Akárhogy is legyen, a roswelli incidens alaposan beágyazta magát a popkultúrába, és ezután be is indult az úgynevezett UFO-hisztéria. Ez alapból is a csúcson volt, de az X-akták című sorozat még inkább adott ennek egy lökést, még Magyarországon is. A készítő, Chris Carter anno okosan kiszúrta, hogy az emberek ki vannak éhezve a misztikumra a földönkívüliekkel kapcsolatban, ezért is lett a széria óriási siker. Ha esetleg sokakat nem is érdekeltek az UFO-k, a tudományos-fantasztikus világ akkor is bekebelezte a nézőket.

A tudósok megosztottak a kérdésben, és rengetegen kijelentik azt, hogy egyszerűen ki van zárva, hogy földönkívüliek repkedjenek a fejünk felett. Azzal viszont ők is egyetértenek, hogy rengeteg eset van, amit érdemes kivizsgálni, de ezeket már inkább ismeretlen légköri jelenségnek hívják.

Az UFO-láz ismét előtört a semmiből, mivel Sean Kirkpatrick, a Pentagon azonosítatlan repülő tárgyakra szakosodott részlegének, az AARO-nak az igazgatója kijelentette egy tanulmányban, hogy még az sincsen kizárva Naprendszerünket felkereste egy idegen anyahajó, és már felfedező drónok is lehetnek a Földön.

Ugyebár, ha valami furát meglátunk az égen, az nem biztos, hogy UFO. Ettől függetlenül a köznyelv továbbra is UFO-észlelésekről beszél, amikből Magyarországon is van bőven. A Pentagon mindenesetre egyre több ilyen esetet vizsgál.

Évekig tartó kutatások és megfigyelések után végre közelebb kerülhetünk az igazsághoz? Az X-akták szerint ugyebár az igazság odaát van, de az is lehet, hogy itt a Földön.

Magyarországon is debütál a National Geographic legújabb leleplező szériája, az „UFO-akták: Megnyílik az ismeretlen”. Ebben eddig ismeretlen tényeket tárnak fel a földönkívüliek esetleges látogatásairól.

A premier most pénteken lesz este 22 órakor. A szériában azt is megpróbálják kideríteni, hogy mit hozott nyilvánosságra az amerikai kormány az UFO-król, és esetleg mit titkolt el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás