promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálomba illő lény okozhatta a híres pilótanő halálát, a mai napig nincs magyarázat a rejtélyre
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevés ijesztőbb lény akad a földön ezeknél.

A Föld tele van csodálatos szépségű helyekkel és különleges élőlényekkel. A régi korok emberének tudása a világról még nagyon hiányos volt, ezért a hiányzó részeket mindig igyekeztek a fantáziájuk segítségével kipótolni. Így született meg a legtöbb szörny és mitikus lény, amelyeknek sok esetben volt némi valóságalapja. A legizgalmasabb ebben a történetben az, hogy néhány esetben bizony az élet legalább olyan fantáziadús mesélő, mint mi magunk és olyan lényeket tartogat számunkra, melyeknek elsőre még a létezése is hihetetlennek tűnik.

A legendás Charles Darwint kevés dolog tudta igazán meglepni az életben, de a pálmatolvaj, vagy más néven kókuszrák képes volt rá. A világ legnagyobb szárazföldi rákja valóságos gigász, a súlya elérheti a 4 kilogrammot, átmérője pedig az 1 métert. Nem csupán nagy, de kellően ijesztő is a külleme ennek a különleges élőlénynek. A méretén kívül egyéb érdekességeket is tartogat számunkra, bár ezt kevesen néznék ki belőle, de rendkívül ügyesen mászik fára, hatalmas és erős ollói segítségével pedig könnyedén feltöri még a kókuszdiót is, ami nem is csoda, hiszen egyes tudósok szerint ollóival képes olyan erős szorítást kifejteni, mint egy oroszlán állkapcsa.

Elsősorban kókuszt fogyasztanak, de igazi mindenevőként a döghúst sem vetik meg és időnként bizony rettenetes fegyverzetük segítségével élő táplálékot is elejtenek. Megfigyelték már őket, amint kisebb disznókat téptek szét, és arra is volt példa, hogy egy fán éppen békésen pihenő madarat ejtettek el.

Az Earthly Mission cikke alapján természetes élőhelyükön egyedül az ember jelent veszélyt rájuk, de az őslakosok történetei szerint néha bizony mi húzzuk a rövidebbet a velük való találkozás során. A legendás pilótanő, Amelia Earhart eltűnése kapcsán is felmerült ezeknek a rémísztő külsejű lényeknek a szerepe.

1940-ben a kutatók egy törött csontvázra bukkantak Nikumaroro szigetén, melyet valami darabjaira szaggatott. Ekkor többekben is felmerült a gyanú, hogy esetleg Amelia holttestét találták meg, a sérüléseket pedig a kókuszrákok ejtették rajta. Azt feltételezték, hogy itt zuhanhatott le gépével, és vagy azonnal belehalt a zuhanásba, vagy pedig súlyosan sérülten, vérző sebekkel feküdt a tengerparton, ahol rátaláltak a rákok és végeztek vele.

2007-ben a National Geographic elvégzett egy kísérlet. Egy halott disznó tetemét hagyták a tengerparton, azt vizsgálva, hogy mit fognak tenni vele ezek a gyilkos ollókkal felszerelt lények. Nem kellett sokáig várniuk a válaszra. Nagyon rövid idő alatt darabjaira szedték és az utolsó morzsáit is elhordták magukkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás