promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos átjárót találtak a kínai nagy falban, ez átírja az ismereteinket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világ egyik legismertebb építménye, a nagy fal a mai napig rejteget meglepetéseket a tudomány emberei előtt is.

A kínai nagy fallal kapcsolatban számtalan legenda is él amúgy a közbeszédben, ezek közül az egyik leginkább ismert az, hogy a gigantikus építmény látszik a világűrből is. A legenda pontosabban úgy szól, hogy ez az egyetlen emberi kéz alkotta építmény, ami látszik onnan fentről is, méghozzá szabad szemmel. De ez csak legenda, hiszen korábban megkérdezték erről Neil Armstrongot is, akinek aztán tényleg élő szemmel voltak tapasztalatai, hogy pontosan mi látszik a világűrből a Földön.

Ez a legenda közel 100 éves, még az 1930-as években eresztett mély csápokat a valóságba. De az igazság az, hogy a kínai nagy fal nem látszik a világűrből.

Ettől függetlenül a kínai nagy fal a világ egyik legrejtélyesebb építménye, és még mindig van felfedezni való.

Az alagutat nemrégiben átvilágították, és a szakemberek találtak valamit, ami bizony hozzáad a tudásunkhoz a falat illetően. Egy 600 éves alagút nyomaira bukkantak. Elképesztő technológiai erőforrásokat használtak fel, hogy tanulmányozhassák az építményt, végül drónokkal és egy új szkennelési technológia segítségével minden eddiginél teljesebb képet kaphattunk a fal szerkezetéről.

Titkos alagutakat találtak a falban, és a szakértők már azt is tudják, hogy mire használhatták ezeket, az ellenség felderítésére kiküldött egységek használták. De kívülről ez a falrészlet nagyon jól el volt rejtve, az ellenség nem tudta, hogy alagút is van a falon. A szakértők és a tudósok nagyon meglepődtek a felfedezésen, hiszen eddig nem tudtak ezekről a rejtett nyílásokról, írásos feljegyzés sem állt a rendelkezésükre.

Íme a titkos alagutak:

(via Express.co.uk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás