promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Wick nem hazudott: tényleg létezik golyóálló öltöny, és iszonyatosan menő
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csak hollywoodi mese a John Wick-szériában látható golyóálló öltöny.

2014-ben mutatták be Keanu Reeves főszereplésével a John Wick című akciódús, kőkemény filmet, ami akkora sikert aratott, hogy igazi franchise lett belőle, és nemrég mutatták be a negyedik részt (itt lehet elolvasni a kritikánkat róla). Magyarországon is rengetegen szeretik ezeket az akciófilmeket, amikben nagyon valósnak hat az erőszak és a lövöldözések, bár azért erős túlzások is vannak benne, mint például a golyóálló öltöny – vagy az mégse olyan túlzás?

A Hacksmith Industries nevezetű YouTube-csatorna csapata nagyjából 1 évvel ezelőtt elhatározta, hogy megpróbálja megcsinálni a John Wick filmekben látott, ultramenő golyóálló öltönyt. Az volt a céljuk, hogy a 3 részes ruha kibírja a lövéseket, ne legyen túl nehéz, ne legyen olyan vastag, mint egy sima golyóálló mellény, és normálisan lehessen benne mozogni, lövöldözni – nem volt egy éppenséggel egyszerű projekt, de végül sikerrel jártak.

Hosszas tesztelések során kitapasztalták, hogy egy nagyjából 20 rétegű kevlar anyag felhasználásával lehet olyan öltönyt készíteni, ami golyóálló, ráadásul nem nehezíti meg túlzottan a mozgást – sőt, a golyók becsapódása során még az emberi test sem szenved komoly kárt egy ilyen védelemmel, pedig nagyon durva bordatörések, zúzódások is bekövetkezhetnének.

A készítők nagyon örültek annak, hogy sikerült megvalósítaniuk a John Wick-szériában látható golyóálló mellényt, ami igaz, hogy a valóságban nem olyan vékony, mint a filmvásznon, de így is nagyon menő, szóval büszke lehet magára a Hacksmith Industries csapata, hiszen olyan dolgot alkotott a brigád, ami igazán különleges.

Itt lehet megnézni, hogyan is fest az életben a John Wick-féle golyóálló mellény, illetve pár látványos lövöldözés és teszt is vár az érdeklődőkre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás