promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédületes áttörés: hamarosan gyógyíthatóvá válik a rák a szakértők szerint
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kutatók megtalálták a gyógymódot az emberiség leghalálosabb betegségére?

Az emberek legnagyobb félelmét mindig is a betegségek jelentették. A látható ellenség ellen tudunk harcolni, vagy akár megpróbálhatunk elmenekülni, vagy elbújni előle, de mit tehetnénk az ellen a veszély ellen, amit még csak nem is látunk érkezni? A történelem során végig kiemelt szerepe volt a gyógyításnak, még akkor is, ha mai szemmel nézve elődjeink módszerei sokszor inkább voltak megmosolyogtatóak, vagy elrettentőek, mintsem hatásosak.

Szerencsére az eltelt évszázadok során sokat fejlődött a tudomány, és vele az orvoslás is, a kutatók kitartó munkájának hála számtalan korábban halálosnak számító betegség ellen megtaláltuk a hatékony gyógymódot, illetve gyógyszert. Sajnos azonban több olyan rettegett kor is akad, melyek még mindig kifognak rajtunk. Ezek közé tartozik elsősorban a rák, a sokszor nehezen magyarázható eredetű autoimmun betegségek, és persze a jóléti társadalmak nagy vámszedője, a szív- és érrendszeri problémák. Ez a három betegség milliók életét teszi tönkre évente a világ minden pontján, és a halálozásokban is kiemelt szerepük van – de az Interesting Engineering friss írása szerint nagyon közel állunk a probléma megoldásához.

Dr Paul Burton a Covid elleni vakcinájáról ismert Moderna vezető orvos kutatója fantasztikus bejelentést tett: vállalatuk 5 éven belül, a világon elsőként piacra dobhat egy olyan újgenerációs oltóanyagot, melynek segítségével gyógyíthatóvá válik a rák, az autoimmun, illetve a szív- és érrendszeri betegségek. Ez legalább akkora áttörést jelent az orvoslás történetében, mint anno az antibiotikumok megjelenése volt, és milliók életét mentheti meg.

Nyilatkozatában még azt is hozzátette a szakember, hogy bár a Covid járvány az emberiség modernkori történelmének drámai időszaka volt, mégis sokat köszönhet neki az orvoslás. A járvány elleni harc segített felgyorsítani az oltóanyagkutatásokat, ezzel pedig végső soron hozzájárulhatott az emberiség egészségesebb jövőjének megteremtéséhez.

Az alábbi videóban a rák elleni oltóanyagok fejlesztésének titkába nyújtanak betekintést:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás