promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes rádiójelet fogtak a világűrből, itt a hátborzongató bizonyíték a földönkívüliek létezésére?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A titokzatos exobolygó olyan rádiójeleket küldözget, mint a Föld is szokott.

Manapság kiemelt témának számít, hogy vajon léteznek-e a földönkívüliek, hiszen rengeteg megmagyarázhatatlan ufó-észlelés van, és már a Pentagon is nagy erőkkel foglalkozik a témával. Vannak, akik hisznek az űrlények létezésében, és persze olyanok is akadnak, akik nem, de az biztos, hogy mindenképp érdekes a gondolat, hogy talán nem egyedül a Földön van élet a világűrben.

A szakértők folyamatosan kémlelik az eget, figyelik a különböző bolygókat, csillagokat, mélyen belül abban reménykedve, hogy talán egy olyan égitest is felfedezésre kerül, amin van élet. Nos, most lehet, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez, ugyanis olyan, rejtélyes rádiójelek érkeztek egyenesen a világűrből, amikhez hasonlót általában a Föld szokott produkálni – ez pedig egyszerre izgalmas és hátborzongató.

Egy vörös törpe körül keringő, erősen sziklás exobolygóról, a Földtől 12 fényévnyire található YZ Ceti b-ről érkezett a titokzatos rádiójel, ez pedig arra utal, hogy van mágneses mező az égitesten – sőt, az egyik professzor, Joe Pesce szerint egyáltalán nincs kizárva, hogy ez egyenesen azt jelentheti, hogy van földönkívüli élet is rajta, mivel kivételesen erősek ezek a jelek, amiket sikerült befogni.

Persze ez egyelőre még csak reményteli feltételezésnek számít, egyedül az biztos, hogy nagyon ígéretes a felfedezés, és a tudósok most is azon vannak, hogy minél több információt gyűjtsenek az YZ Ceti b-ről, illetve az onnan érkező rádiójelekről – amik könnyen lehet, hogy valóban az első lépései annak, hogy felvegyük a kapcsolatot egy feltételezett idegen civilizációval, és ezzel örökre megváltozzon az emberiség élete.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás