promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlen fotókon a rémisztő találkozás: 30 éve nem látott veszélyes ragadozó bukkant elő a vadonból
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A két horgász álmában sem gondolta volna, hogy egy évtizedek óta nem látott bestiával találkozhatnak az erdő mélyén.

Kevés szívet-lelket melengetőbb és megnyugtatóbb érzés van annál, mint amikor a monoton hétköznapokból kiszabadulva végre kirándulásra indulhatunk az erdő nyugodt magányába. Így gondolhatta az a két horgász is, aki csak egy békés pecázgatásra vágyott, azonban végül olyan találkozásban volt részük, amire senki sem számított.

Az északon elterülő Oregon, az Amerikai Egyesül Államok egyik legszebb állama, valóságos földi paradicsom. Minden megtalálható itt, amire egy természetet kedvelő ember csak vágyhat: hatalmas, érintetlen vadon, égbe nyúló hegycsúcsok, sebes patakok, kristálytiszta, ragyogóan kék vizű tavak és persze vadállatok. Ez az ő háborítatlan birodalmuk, ahol mi csak átutazóban lévő vándorok lehetünk és ezt jobb, ha jól az eszünkbe véssük.

A CNN híradása szerint a két, nyugodt kikapcsolódásra vágyó horgász a Portlandhez közeli Kolumbia folyóhoz indult a jó fogás reményében, azonban végül sokkal nagyobb kincsre bukkantak, mint néhány izgatottan ficánkoló halacska. A víz partján egy zsákmányt kereső rozsomákkal találták szemben magukat. Mindkét fél megdöbbent a találkozáson, de igyekeztek higgadtan kezelni a helyzetet. A horgászok próbálták nem felingerelni a kissé morcos természetű állatot, az pedig kerülve a felesleges összezördülést, nem akarta ráhozni a frászt a területére betolakodó furcsa, hosszú botot lóbáló kétlábúakra.

Nagyon különleges találkozás volt ez, hiszen szakértők szerint már legalább harminc éve nem láttak az államnak ezen a részén rozsomákot. Ezek a hatalmas, bozontos farokkal rendelkező, medvére emlékeztető állatok igazi kis gladiátorok. Nem véletlen, hogy az X-Men legnépszerűbb karaktere, Logan is ezt a becenevet kapta. Erősek, szőrösek és rettenthetetlenek, ezek mind stimmelnek a mutáns kapcsán is.

A magyar nyelvben torkosborzként ismert ragadozó elsőre még cukinak is tűnhet, de azért ne akarjuk megsimogatni, nem lenne jó vége a dolognak. A végtelen északi erdők titokzatos vándora valóságos csodalény. Erős állkapcsa révén szinte egyetlen állat sincs tőle biztonságban a vadonban és bár méretben több faj is felülmúlja, bátorsága és agresszivitása miatt nem sokan mernek vele ujjat húzni.

Még a nála sokkal termetesebb medvét is sokszor elkergeti zsákmánya mellől és akár egy jávorszarvas méretű állatot is képes elejteni. Erre mondhatjuk, hogy az életben a sikerhez csak határozott fellépésre van szükségünk, és persze egy jó erős állkapocs és hegyes karmok sem ártanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás