promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli szonda rejtőzik a Csendes-óceán mélyén? A Harvard professzora megdöbbentő misszióba kezdett

Földönkívüli szonda rejtőzik a Csendes-óceán mélyén? A Harvard professzora megdöbbentő misszióba kezdett

Tech & Tudomány

Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Naprendszerünkön túlról érkezett a Földre egy meteorit, ami elképesztő titkokat rejthet.

Rengetegen hisznek a földönkívüliek létezésében, főleg manapság, mikor szinte hetente hallhatunk hátborzongató ufó-észlelésekről, amik ugyan nem biztos, hogy az űrlényekhez kapcsolódnak, de mindenképp elgondolkodtató jelenségek. Az is elég aggasztó, hogy már a hivatalos hatóságok is foglalkoznak ezekkel a rejtélyes esetekkel, amiknek zömére még mindig nincs magyarázat.

Most a Harvard Egyetem professzora, Avi Loeb állt elő egy olyan elmélettel, ami több, mint döbbenetes, így érthető módon hatalmas figyelmet kapott, ráadásul nemcsak a tudományos körtől, hanem a civilektől is.

Az ismert és elismert fizikus szerint a 2014. január 8-án, 45 kilométer/másodperces sebességgel a Csendes-óceánba csapódott, a Naprendszerünkön túlról érkező CNEOS-2014-01-08 nevezetű aszteroida valójában egy földönkívüli szonda – éppen ezért komoly dologra készül a szakember.

Avi Loeb egy 1,5 millió dolláros missziót indít Galileo néven, aminek az a célja, hogy a Csendes-óceán mélyén találjon legalább egy kis darabot ebből a rejtélyes meteoritból, hiszen az állítólagos földönkívüli szonda elképesztő titkokat rejthet, ezért mindenképp érdemes elemezni, hátha valamilyen új, fontos felfedezést köszönhet majd neki az emberiség.

Jelenleg még csak tervezés alatt áll a küldetés, ami könnyen lehet, hogy valóban hatalmas felfedezést fog eredményezni a következő években. Mivel a meteorit apró darabokra tört, így nem lesz egyszerű dolguk a szakembereknek, de Avi Loeb nagyon bízik a sikerben, hiszen tényleg elég egy aprócska darab is ahhoz, hogy válaszokat kapjunk – és mivel az objektum keményebb, mint az általunk ismert anyagok 99,7 százaléka, így valószínűleg megmaradt az óceán mélyén is.

Úgy tűnik, hogy az igazság most nem odaát, hanem odalent van.

Borítókép:  Illusztráció / Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás