promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli szonda rejtőzik a Csendes-óceán mélyén? A Harvard professzora megdöbbentő misszióba kezdett
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Naprendszerünkön túlról érkezett a Földre egy meteorit, ami elképesztő titkokat rejthet.

Rengetegen hisznek a földönkívüliek létezésében, főleg manapság, mikor szinte hetente hallhatunk hátborzongató ufó-észlelésekről, amik ugyan nem biztos, hogy az űrlényekhez kapcsolódnak, de mindenképp elgondolkodtató jelenségek. Az is elég aggasztó, hogy már a hivatalos hatóságok is foglalkoznak ezekkel a rejtélyes esetekkel, amiknek zömére még mindig nincs magyarázat.

Most a Harvard Egyetem professzora, Avi Loeb állt elő egy olyan elmélettel, ami több, mint döbbenetes, így érthető módon hatalmas figyelmet kapott, ráadásul nemcsak a tudományos körtől, hanem a civilektől is.

Az ismert és elismert fizikus szerint a 2014. január 8-án, 45 kilométer/másodperces sebességgel a Csendes-óceánba csapódott, a Naprendszerünkön túlról érkező CNEOS-2014-01-08 nevezetű aszteroida valójában egy földönkívüli szonda – éppen ezért komoly dologra készül a szakember.

Avi Loeb egy 1,5 millió dolláros missziót indít Galileo néven, aminek az a célja, hogy a Csendes-óceán mélyén találjon legalább egy kis darabot ebből a rejtélyes meteoritból, hiszen az állítólagos földönkívüli szonda elképesztő titkokat rejthet, ezért mindenképp érdemes elemezni, hátha valamilyen új, fontos felfedezést köszönhet majd neki az emberiség.

Jelenleg még csak tervezés alatt áll a küldetés, ami könnyen lehet, hogy valóban hatalmas felfedezést fog eredményezni a következő években. Mivel a meteorit apró darabokra tört, így nem lesz egyszerű dolguk a szakembereknek, de Avi Loeb nagyon bízik a sikerben, hiszen tényleg elég egy aprócska darab is ahhoz, hogy válaszokat kapjunk – és mivel az objektum keményebb, mint az általunk ismert anyagok 99,7 százaléka, így valószínűleg megmaradt az óceán mélyén is.

Úgy tűnik, hogy az igazság most nem odaát, hanem odalent van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás