promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindent bevallott a magyar katona: ufót láttak a repülőtéren, 16 vadászgéppel próbálták elkapni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azóta sincs magyarázat a rejtélyes ufó-észlelésre, ami a magyar katonaságot is ledöbbentette.

Rengetegen hisznek a földönkívüliek létezésében, hiszen szinte lehetetlen, hogy ennyi idő alatt csak a Földön alakult ki intelligens élet. Számtalan hollywoodi film fantáziált már arról, hogy milyen lenne az első találkozásunk az idegenekkel, akik egyes teóriák szerint már rég a bolygónkon vannak – van, aki úgy gondolja, hogy pontosan ezért van olyan sok megmagyarázhatatlan ufó-észlelés, főleg az utóbbi évtizedekben.

Magyarországon is voltak már meghökkentő ufó-észlelések, amikről még felvételek is készültek, de persze eddig nem sikerült megdönthetetlen bizonyítékot találni az űrlények létezésére. Viszont 1969-ben történt egy egészen hátborzongató eset hazánkban, ugyanis állítólag egy olyan, ismeretlen eredetű repülő tárgyat láttak egy katonai repülőtéren, aminek még a korong-szerű alakját is nehezen lehetett felismerni egy titokzatos dolog miatt.

„A taszári repülőtér egyik leszálló pályáján megjelent egy ismeretlen, általunk addig soha nem látott repülő tárgy, amelynek pontos alakját nem tudtuk megadni, mivel a közvetlen közelében, valamilyen fizikai, vagy optikai jelenség csak sejtetni engedte azt”

árulta el egy J. István nevezetű katona az esetről készült jegyzőkönyvben.

A katonák állítólag 200 méternél nem mehettek közelebb az ufóhoz, amit 16 darab, rakétákkal felszerelt MIG-21-es vadászgéppel próbáltak meg elkapni, de sikertelenül. Az ismeretlen repülő tárgy még az érkezésük előtt hirtelen felemelkedett 150-200 méter magasra, és eltűnt, nem sokkal később már a radarok sem találták nyomát. A vérfagyasztó eset érthető módon nem kis pánikot keltett akkoriban, ráadásul azóta se derült ki, hogy mi is volt ez valójában – tényleges űrlény, vagy esetleg az oroszok/amerikaiak kísérlete.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás