promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegrázó dolog merült fel az UFO-kal kapcsolatban, ez állhat a földönkívüli megfigyelések mögött
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oscar-díjas rendező nem fél az emberiség és a jövő nagy titkáról beszélni.

Amióta világ a világ, mindig is izgatta az emberek fantáziáját, hogy mi van odakint az űr végtelenjében. Egyedül vagyunk, vagy másokat is találhatunk a kozmosz végtelenjében? Valamennyi mitológiának és hitvilágnak megvan a maga válasza erre a nagy kérdésre, azonban igazából még mindig nem kerültünk közelebb a talány megoldásához.

Szerencsére nem vagyunk magunkra hagyatottak a rejtélyen való tűnődésben, hiszen ez az egyik kedvenc témája szinte valamennyi science fiction szerzőnek és a tudomány is egyre erőteljesebben foglalkozik az idegenek és egyéb rejtélyes észlelések titkának megfejtésével.

Az összeesküvés elméletek legnépszerűbb pontja, hogy bizonyos országok, elsősorban a földön szuperhatalomnak számító Egyesült Államok, kormánya sokkal többet tud erről, mint amennyit megoszt az emberekkel. A titkolózás egyik oka az lehet sokak szerint, hogy az idegenekkel együttműködve technológiai előnybe szeretnének kerülni a többi nemzettel szemben. A másik népszerű magyarázat pedig az, hogy az emberiség még nem készült fel az esetlegesen idelátogató idegenekkel való találkozásra. Sokkhatással érne fel megtudni, hogy nem vagyunk egyedül. Ráadásul eddigi felsőbbrendűségi tudatunk pillanatok párologna el rádöbbenve, hogy látogatóink mennyivel fejlettebbek nálunk.

Mindenesetre egyre több a rejtélyes észlelés, az pedig sokak szerint több, mint gyanús, hogy az amerikai kormány a The Times cikke szerint a közelmúltban több világvallás képviselőjét, köztük római katolikus papokat, rabbikat és imámokat hívott össze, hogy együtt megbeszéljék egy földönkívüli intelligens fajjal való találkozás emberekre és vallásokra gyakorolt hatását. Erre szoktuk azt mondani, hogy „nem zörög a haraszt…”.

A világhírű rendező, Steven Spielberg sem rejtette véka alá, hogy megvan a saját elképzelése erről a sokakat foglalkoztató kérdésről.

Az IndieWire számolt be arról, hogy a háromszoros Oscar-díjas filmes szakember a Late Night Show vendégeként részletesebben is kifejtette az idegenekkel kapcsolatos álláspontját. Véleménye szerint nagyon kicsi az esélye, hogy egyedüli értelmes lények legyünk az univerzumban. Ez matematikailag egyszerűen lehetetlen, azonban kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a többi fejlett faj képes lehet-e eljutni hozzánk. Nem lehetetlen szerinte, csak olyan szintű technológiai megoldásokat igényel, amit mi még elképzelni sem tudunk, például a féreglyukak segítségével történő utazást.

Szerinte viszont az utóbbi időkben egyre gyakrabban bekövetkező rejtélyes észlelések és találkozások oka egészen más. A látogatók szerinte nem az űr végtelenjéből érkeznek hozzánk, hanem a saját jövőnkből. Elképzelhetőnek tartja, hogy a távoli jövőben az emberiség valóra váltja az időutazás régi álmát és amiket mi látunk az égen, valójában a jövőbeni emberiség által készített eszközök.

Lehetséges, hogy mondjuk az 500 ezer évvel későbbi emberiség antropológusai látogatnak meg minket, hogy feltérképezzék saját múltjukat és összerakják az emberiség történelmének hiányzó darabkáit.

Fantasztikus gondolat, de miért lenne hihetetlenebb, mint az űrből jött idegenek látogatása? Arról nem is beszélve, hogy ez mekkora reményt adna számunkra, hiszen ez azt jelentené, hogy minden kihívást leküzdve még nagyon sokáig fog íródni fajunk története.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás