promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes veszélyben Amerika! Gyilkos hibridek fenyegetik az országot
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alighanem kevesen számítottak volna egy ilyen invázióra.

A természettel nem szabad újat húzni, ezt már régen megtanulhattuk, azonban mi mégis időről időre megpróbálkozunk vele. Az eredmény a legtöbbször rémisztőbb, mint arra bárki számított volna.

Amerikának újfajta fenyegetéssel kell szembenéznie a közeljövőben. A veszély azonban most kivételesen nem egy ellenséges állam, esetleg terroristák irányából érkezik, hanem a korábban baráti Kanada felől. Erősen kérdéses, hogy ezek után is annyira jó lesz-e a viszony a két ország között…

Északi szomszédjuk felől érkező házisertés-vaddisznó hibridek áraszthatják el hamarosan az országot, gigantikus pusztítást és károkat okozva. Ezeket a valóságos szuperdisznókat a vaddisznó és a házi sertés keverékeként hozták létre ügyeskezű kutatók, és bár a jószándék vezérelte őket, a végeredményt látva kevesen áldják most a nevüket.

A keresztezés célja az volt, hogy mindkét faj legjobb tulajdonságait egyesíthessék az utódokban, ami sikerült is. Jóval nagyobbak és sokkal jobban tolerálják a hideget, mint őseik. Addig nem is volt gond velük, amíg nem kezdett csökkenni rájuk a kereslet. Ekkor a gazdák egy része felelőtlenül szabadon engedte a feleslegessé vált állatokat. ezek pedig köszönték szépen és éltek a lehetőséggel, igazi hódítóútra indultak a természetben.

A Field and Stream cikke szerint ekkor kezdődött el az igazi horror. A szuper röfik valósággal leterrorizálják a természetben élő állatokat. Nagyon szívósak, gyorsan szaporodnak és szinte bármit felfalnak. Nincsenek tőlük biztonságban a frissen kikelt kacsák és libák, de még egy kifejlett, felnőtt fehérfarkú szarvast is képesek legyűrni.

Miben bízhatnak ezek után az amerikaiak? Nem sok mindenben. Szinte lehetetlen kipusztítani őket, legjobb esetben is csak lassítani lehet az elterjedésüket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás