promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
48 ezer éves zombivírus raboskodott a permafrosztban, a tudósoknak most sikerült feléleszteniük
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó projektbe vágott egy tudós, ebből még komoly gond is lehet.

Amióta a koronavírus-járvány teljesen átvariálta és megkeserítette az életünket, azóta az emberek egyre inkább félnek a vírusoktól, ez pedig teljesen érthető. Senki se szeretné, hogy egy újabb globális megbetegedés szabaduljon el, egyre óvatosabbak a szakértők is ebben a témában – éppen ezért olyan furcsa és meghökkentő, amit nemrég egy tudós elhatározott, illetve végül meg is valósított.

Egy Jean-Michel Claverie nevezetű professzor több ezer éves vírusokra vadászik Szibéria legfagyosabb területeit, a permafrosztban, hátha talál köztük olyat, amit eddig még nem ismert az emberiség. Az a célja, hogy felélessze ezeket a sok-sok ideje megfagyva, a földben raboskodó, ismeretlen vírusokat, majd tanulmányozza őket – talán nem kell ecsetelnünk, hogy ez miért is okoz hatalmas aggodalmat még a kollégái körében is.

Állítólag egy több, mint 48 ezer éves vírust már sikerült is felélesztenie a professzornak és a csapatának – a világsajtó csak „zombivírusnak” nevezi.

A tudós szerint rengeteget fejlődött az immunrendszerünk, mióta ezek a vírusok aktívak voltak, szóval annyira azért nem kell aggódnunk, valószínűleg a szervezetünk le tudná győzni őket, ha arra kerülne a sor – bár ha nem is így van, akkor is jobb hamarabb megvizsgálni a dolgot, mint utólag, mikor már nagy a gond.

A szibériai permafroszt amúgy több szempontból is aggodalommal tölti el a szakértőket, hiszen egészen hihetetlen dolgokat találtak/találnak ott, és a globális felmelegedés miatt könnyen lehet, hogy a jövőben olyan leleteket, vírusokat is felfedezhetnek a folyamatosan enyhülő időjárás által okozott olvadás miatt, amik valóban komoly problémákat okozhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás